Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 10-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 10-12-2000

Persberichten politie district Maastricht

zondag 10 december 2000 (JvK)

district Maastricht

Maastricht, belediging

De politie van Maastricht heeft zondagmorgen omstreeks 02.20 uur een 44-jarige inwoonster van Maastricht aangehouden omdat ze een agent had beledigd en hem in zijn gezicht had gespuugd. De vrouw verkeerde in dronkenschap en maakte problemen bij de taxistandplaats. Ze had plaatsgenomen in een taxibusje dat voor een groepje andere personen bestemd was en wilde niet uitstappen. Op aandringen van de politie verliet ze uiteindelijk het taxibusje waarbij ze enkele beledigende woorden uitte naar een politieagent en hem bespuugde. Ze werd aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

Maastricht, geweer aangetroffen

Omdat de uitlaat van een over de Lage Frontweg rijdende personenauto stuk was ging de politie vanmorgen omstreeks 01.00 uur tot controle van dit voertuig, waarin drie mannen zaten, over. Tijdens deze controle bleek dat de auto niet gekeurd was krachtens de APK en dat het rijbewijs van de bestuurder, een 32-jarige Maastrichtenaar, verlopen was. Bij een onderzoek in het voertuig werd een geweer, een geluiddemper, een houder met scherpe patronen, een slagersmes en diverse computeronderdelen aangetroffen. In verband hiermee werden alledrie de inzittenden aangehouden en ingesloten. De passagiers zijn twee inwoners van Maastricht van respectievelijk 29 en 38 jaar oud.

Maastricht, vernieling bouwkeet

De politie van Maastricht heeft zondagmorgen omstreeks 07.15 uur twee 17-jarige jongens uit die stad aangehouden wegens vernielingen welke zij kort tevoren hadden aangericht aan een bouwkeet die aan de Hertog van Brabantlaan staat. Een getuige hoorde kabaal en keek vervolgens naar buiten waar ze de twee bezig zag. Ze waarschuwde de politie die het tweetal na een korte zoekactie in de omgeving aantrof. De twee werden ingesloten voor nader onderzoek.

Maastricht, brievenbussen vernield

Onverlaten hebben zaterdagavond tussen 20.00 uur en 22.30 uur in totaal 6 brievenbussen van de PTT met behulp van vuurwerk vernield. In enkele gevallen zagen getuigen telkens twee jongeren op een bromfiets kort nadat een brievenbus ontplofte, wegrijden. De in de brievenbussen aanwezige poststukken werden of door de getuigen of door de politie verzameld en aan de PTT overgedragen. De vernielde brievenbussen staan aan de Heerderdwarsstraat, de Leuvenlaan, de Veldstraat, het Duboisdomein, De Beente en aan het Koningsplein.

Maastricht, inbraak

In de loop van zaterdagmiddag werd ingebroken in een flatwoning aan de Karolingenstraat. Via het balkon aan de achterzijde kon men een bovenlicht openen en vervolgens een raam ontgrendelen. De woning werd helemaal doorzocht. Ontvreemd werden twee horloges en enkele sieraden.

Maastricht/Berg en Terblijt, oudere Opels geliefd bij joyriders.

Tussen vrijdagavond 18.00 uur en zaterdagmorgen 09.00 uur werden in Maastricht en omgeving drie Opel Kadett(s en een Opel Corsa gestolen. Telkens werden de voertuigen teruggevonden. Mogelijk hebben dezelfde daders de diefstallen op hun geweten.
Vanaf de Generaal Simpsonstraat verdween een Opel Kadett die zaterdagmorgen werd teruggevonden op het Severenplein in Amby. Vanaf dit plein verdween eveneens een Opel Kadett. Deze auto werd enkele straten verderop (Van Slijpestraat) in de groenvoorziening teruggevonden. Vanaf de Longinastraat, eveneens in de wijk Amby, verdween een Opel Kadett die zaterdagmorgen werd teruggevonden in de vijver nabij het Geusseltstadion. Uit deze auto was de autoradio gestolen.
Vanaf de Grote Straat in Berg en Terblijt verdween een witte Opel Corsa. Dit voertuig werd -liggend op een zijkant- teruggevonden in Ubachsberg. Er bleek ongeveer 170 kilometer mee te zijn gereden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie