Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 12.15 uur

Datum nieuwsfeit: 10-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-12-2000

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 12.15 uur
Dieven aangehouden

MAARSSEN Dankzij de oplettendheid van een getuige kon de politie gistermiddag twee inwoners van Maarssen ( 16 en 18 jaar ) aanhouden op verdenking van diefstal.

De getuige had gezien dat de jongens bij een Doehetzelf zaak aan de Nijverheidsweg goederen over een hek gooiden en daarop waren weggelopen richting de wijk Antilopespoor en meldde dit direct aan de politie.

De gewaarschuwde politie ging op onderzoek uit en zag de twee rennen het fietstunneltje onder de Verbindingsweg door. Het gelukte om de twee aan te houden op het fietspad naar Antilopespoor.

Na ingesteld onderzoek werden in de struiken een elektrische boormachine, een accu schroefboormachine en een draadloze telefoon aangetroffen. De twee verdachten zijn inmiddels inverzekeringgesteld en zitten voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Man rijdt door na aanrijding met verkeersbord

WOERDEN Door een melding van een getuige gisteravond rond zes uur kwam de politie op het spoor van een 32-jarige automobilist uit Woerden. Die had kort daarvoor een verkeersbord op de kruising Hollandbaan met de Waardsebaan omver gereden en was daarna doorgereden. Bovendien was een kentekenplaat als stille getuige achtergebleven.

Door het volgen van het oliespoor vanaf de plaats van het ongeval kwam de politie uit op een parkeerplaats bij een sportvereniging en trof daar de bewuste auto aan.

Inmiddels meldde de eigenaar van de auto zich, waarop hij werd aangehouden. Omdat sprake was van alcoholgebruik, werd van de man een ademanalyse afgenomen. De uitslag bedroeg 1,4 promille.

De man ontkende in eerste instantie, maar mede na een positieve herkenning door een getuige gaf de man toe gereden te hebben.

Bestuurders botsen

MAARSSEN Een 29-jarige bromfietser en een 81-jarige snorfietser, beiden uit Maarssen, kwamen met elkaar in botsing op de Kerkweg. Het ongeval gebeurde toen de 81-jarige vanaf het trottoir de Kerkweg wilde oversteken en de 29-jarige juist de bocht omkwam en men elkaar niet meer kon ontwijken. De twee raakten door de aanrijding gewond en werden vervoerd naar het UMC.

De 81-jarige had letsel opgelopen aan zijn hoofd, ondermeer een gebroken neus en moest blijven. De 29-jarige liep licht letsel op. Hij mocht naar huis. Van hem werd een blaastest afgenomen, maar daaruit bleek dat hij niet teveel gedronken had. Aan de bromfiets van de 29-jarige zal een technisch onderzoek verricht worden.

Getuige voorkomt inbraak

MIJDRECHT Een getuige heeft voorkomen dat een man verder ging met zijn poging in te breken in een winkel aan Bozenhoven. De getuige zag dat de man bezig was met een breekvoorwerp de toegangsdeur van de winkel open te breken. Toen de inbreker hem ook zag, ging deze er op een fiets vandoor.

De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en zag de vermoedelijke verdachte wegfietsen richting Viergang, maar daar raakte de politie het spoor van de man kwijt.

Vrouw gewond bij aanrijding
MAARSSEN Een 18-jarige inwoonster uit Maarssen is gistermiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto, bestuurd door een 36- jarige automobiliste uit Breukelen. Zij liep ondermeer verwondingen op aan haar hoofd en bovenlichaam en werd overgebracht naar het UMC. De automobiliste liep geen verwondingen op.

De Maarssense stak met haar fiets tussen een stilstaande rij autos de Straatweg over met de bedoeling de Wilhelminaweg op te gaan rijden. Zij werd vervolgens geschept door de automobiliste die over de Straatweg richting Breukelen reed.

De Regionale Verkeersdienst kwam ter plaatse en onderzocht de toedracht van het ongeval. De auto werd weggetakeld.

Diverse bekeuringen uitgedeeld
MIJDRECHT Tijdens controle in centrum van Mijdrecht werden gistermiddag 28 bestuurders bekeurd voor het niet zichtbaar geplaatst hebben van de parkeerschijf.

Bij controle een dag eerder werden in diverse wijken in Vinkeveen, Wilnis en Mijdrecht werden 11 bekeuringen uitgedeeld, ondermeer voor negeren parkeerverbod, parkeren op het trottoir, onrechtmatig gebruik invalidenparkeerplaats.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie