Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Politie district Heerlen

Datum nieuwsfeit: 10-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 10-12-2000 Persberichten Politie district Heerlen

Heerlen; tasjesroof
Een 23-jarige Heerlense vrouw liep vrijdag om 22.40 uur over de Geleenstraat in Heerlen toen ze door twee mannen op een bromscooter voorbij gereden werd. Tijdens dat voorbijrijden werd haar tas van haar schouder gerukt en gingen de overvallers er vandoor. In de tas zaten enkele persoonlijke spullen, een mobile telefoon en enkele tientjes aan geld.

Brunssum; alcoholcontrole
Tussen vrijdag 8 december te 20.45 uur en zaterdag 9 december te 02.45 uur hield de politie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee op de Akerstraat in Brunssum een verkeerscontrole waarbij speciaal de aandacht uitging naar het gebruik van alcohol. Er werden 120 blaastesten afgenomen waaruit bleek dat twee bestuurder teveel gedronken hadden. Elf bestuurders kregen een proces-verbaal voor onder andere het niet verzekerd zijn, verlopen APK, gladde banden, defecte verlichting en opgevoerde bromscooters. Twee bromscooters werden voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen. Tijdens de controle werd ook de snelheid gecontroleerd. Van de bijna 1200 voertuigen bleken 130 bestuurders te hard te rijden. De hoogste snelheid bedroeg 91 km/uur terwijl 50 km was toegestaan.

Heerlen; parkeerovertredingen
Om de met name in het weekend de toenemende parkeeroverlast in het Heerlense uitgaanscentrum een halt toe te roepen, werd in de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurend opgetreden. In totaal werden 43 parkeerbonnen uitgeschreven. De parkeerproblemen vinden hoofdzakelijk plaats op de Gasthuisstraat, Pancratiusstraat, Raadhuisstraat, Geleenstraat en de Bongerd. Vaak wordt op die plaatsen geparkeerd in strijd met de bebording en wel zodanig dat bij eventuele calamiteiten hulpverlenende voertuigen (politie, brandweer en ambulance) daardoor ernstige hinder ondervinden.

Brunssum; brand door rookbommetjes
Tijdens het spelen met enkele rookbommetjes door twee Brunssumse jongens (11 en 12 jaar) raakte zaterdag 9 december om 15.30 uur een grote den in een plantsoen aan de Lijsterbesstraat in Brunssum in brand. Omdat het enkele bewoners uit die straat niet lukte de brand te doven, werd de brandweer gewaarschuwd die het klusje klaarde. Gezien de leeftijd van de jongens wordt de zaak voor verdere afhandeling overgedragen aan HALT.

Heerlen; flink in de olie
Een zonder licht over Nieuw Eyckholt in Heerlen rijdende 41-jarige Kerkraadse autobestuurder trok zondag 10 december om 03.45 uur de aandacht van een politiepatrouille. Tijdens de controle bleek dat de man een behoorlijke slok op had. De blaastest gaf een promillage van 2,07 aan; ruim vier keer hoger dan het toegestane. Tijdens het onderzoek bleek ook nog eens dat de man geen rijbewijs bezat. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; dronken man pleegt verzet
Zondag 10 december zag de politie om 03.05 uur een dronken 29-jarige Heerlenaar midden over de rijbaan van de Willemstraat lopen. Passerende automobilisten moesten daardoor sterk afremmen en om de man heen rijden om geen aanrijding met hem te krijgen. Toen de man de politieauto zag, ging hij uitdagend voor de auto staan en blokkeerde zo de weg. Nadat hij door de politie omtrent zijn gedrag was aangesproken en er gevorderd was zich van de rijbaan te begeven, begon hij de patrouille te beledigen. Toen hij daarop aangehouden werd, pleegde hij het nodige verzet. De man werd ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(Jos Koevoets - Voorlichting District Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie