Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 14.30 ujur

Datum nieuwsfeit: 10-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-12-2000

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 14.30 ujur
Veenendaler aangehouden voor steken met mes

VEENENDAAL De politie heeft gisteravond laat een 20-jarige man uit Veenendaal aangehouden op verdenking van het steken met een mes. Hierbij liep een 15-jarige inwoner van Veenendaal een steekwond op aan zijn rug en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Het mes waarmee zou zijn gestoken is inbeslaggenomen. De verdachte is inverzekeringgesteld en zit voorlopig vast

Na een melding over een steekpartij op de Tuinstraat ging de politie met diverse eenheden naar de opgegeven locatie. Al snel werd de toedracht duidelijk en wie de verdachte was, maar deze was niet meer ter plaatse. Hierna werd op diverse plaatsen een onderzoek ingesteld, ook in de woning van de verdachte, maar daar bleek hij niet te zijn.

Enkele uren later meldde de verdachte zich in bijzijn van zijn vader, zich zelf aan het bureau waarop hij vervolgens werd aangehouden.

Controle opslagplaatsen vuurwerk

ELST / ACHTERBERG - De politie heeft in samenwerking met de milieucontroleur van de gemeente en de brandweer vuurwerkopslagplaatsen gecontroleerd op de juiste naleving van de voorschriften Besluit opslag Vuurwerk en Milieubeheer.

Op diverse punten bleken de opslagplaatsen niet te voldoen: geen bufferbewaarplaats, geen herverpakkingsruimte, elektrische leidingen in de opslagplaats, geen pictogrammen Exlosie-gevaar, geen deurdrangers en de wanden van een zeecontainer bleken niet 60 minuten brandwerend.

De betreffende eigenaren kregen alsnog de gelegenheid om de zaken in overeenstemming te brengen met de voorschriften.

Binnenkort worden de nacontroles gehouden.

Dief op heterdaad betrapt

WIJK BIJ DUURSTEDE Een 51-jarige man uit Utrecht is gistermiddag in het magazijn van een winkel aan de Veldpoortstraat betrapt op diefstal. De man was bezig de tas en portemonnee van een medewerkster te doorzoeken en had er reeds geld uitgehaald.

Toen de man werd betrapt, wilde hij wegvluchten via de achteruitgang maar deze bleek op slot te zitten. De man gedroeg zich vervelend en trachtte te slaan naar het winkelpersoneel.

De man werd overgebracht naar het bureau en bleek een bekende van de politie te zijn met betrekking tot dergelijke diefstallen. Na het opmaken van een proces-verbaal werd de man in vrijheid gesteld.

Nog geen zicht op verdachte(n)

VEENENDAAL De politie heeft nog geen spoor van mogelijke verdachte(n) die opzettelijk een vuurwerkbom tot ontploffing brachten in de hal van het politiebureau aan Boomjesgoed.

Door de explosie liep de hal en de erachter gelegen balieruimte aanzienlijke schade op. Bezoekers moesten tijdelijk opgevangen worden aan de achterzijde van het bureau. Vanaf zaterdagmiddag 9 december kon het publiek weer aan de voorzijde gebruik maken van de hoofdingang.

Inmiddels is vastgesteld wat voor soort explosief is gebruikt. De politie zet het ( sporen- ) onderzoek en het buurtonderzoek verder voort.

Verdachten aangehouden
RHENEN Een man ( 52 jaar ) en een vrouw ( 49 jaar ) afkomstig uit Rhenen zijn afgelopen nacht op verdenking van het plegen van geweld tegen de politie aangehouden. De twee worden er van verdacht politiemensen geslagen te hebben.

De politie was naar de woning aan de Cuneraweg gegaan in verband met een melding van geluidsoverlast. Bij de woning ontstond een woordenwisseling en werd een politieman met een voorwerp op zijn hoofd werd geslagen waardoor hij een flinke buil opliep. De andere politieman liep bij de aanhouding diverse schaafwonden op.

Na onderzoek en verhoor werden de twee in de loop van zondagmiddag in vrijheid gesteld.

Vuurwerk inbeslaggenomen
ELST Na binnengekomen informatie trof de politie gistermiddag in een perceel aan de Franseweg 9 dozen illegaal vuurwerk aan.

Het ging om zogenaamde flowerbeds met een totaal gewicht van ruim 160 kg. Tegen de 30-jarige eigenaar, een 30-jarige man uit Elst, wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie