Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlanders naar WK Photo Play in Oostenrijk

Datum nieuwsfeit: 11-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (freek@funnet.nl)

Contactpersoon: Freek Sanders van Well

Nederlanders naar WK Photo Play in Oostenrijk

Datum: maandag 11 december

De Oostenrijkse wintersportplaats Saalbach-Hinterglemm is van donderdag 14 december tot en met zondag 17 december het toneel van de eerste wereldkampioenschappen Photo Play. Aan het WK op deze immens populaire spelletjesautomaat doen zo'n tweehonderd Photo Players uit zestien verschillende landen mee. Nederland stuurt een ijzersterk team met een aantal serieuze kanshebbers op de felbegeerde wereldtitel. Verderop in dit persbericht worden zij voorgesteld.

De spelers hebben zich gekwalificeerd door hun deelname aan de verschillende competities van Photo Play die zijn opgezet door fun.net Benelux. Alleen al dit jaar speelden ruim 600.000 mensen in ruim 6500 horecazaken in Nederland. Daarmee is direct de populariteit van de spelletjesautomaat aangetoond die de legendarische PacMan en de aloude flipperkast ruim overtreft. Photo Play is de meest succesvolle amusementsautomaat ooit. Media als De Telegraaf, Trouw, ANP en vele anderen hebben de afgelopen tijd uitgebreid aandacht besteed aan Photo Play.

Gezien de trend die de Photo Play-automaten in Nederland hebben gezet, zou het aardig zijn als u in uw medium aandacht kunt besteden aan het eerste WK Photo Play. Er zijn diverse mogelijkheden: een artikel of radio/tv-item vooraf met een van de tien Nederlandse deelnemers is een optie, maar ook vanuit Oostenrijk kunnen we, aan de hand van de resultaten in de vier kwalificatieronden, contact leggen voor een live-verslag. En mochten we daadwerkelijk met een wereldkampioen thuiskomen...…

Maar laten we eerst het Nederlandse team even voorstellen.

De Nederlandse afvaardiging bestaat uit tien deelnemers. De Brabanders zijn met vier spelers en één speelster in de meerderheid. Mark Looren de Jong woont in Vlijmen, Robert Snoeren heeft Tilburg als thuisbasis, Pascal van Schaik houdt de trots van Loon op Zand hoog en Martin Vrieling vertegenwoordigt Drunen. Het dorp Asten levert de enige vrouwelijke deelnemer, namelijk Lilian Tubee.

Ernst-Jan Driessen uit Panningen en Sittarder Livio Spanu zorgen voor de Limburgse inbreng. Uit Midden-Nederland komen Yoeri Dekker (Rotterdam) en Wim Zand die het Gelderse Druten vertegenwoordigt. De laatste Nederlandse deelnemer heeft het hoge noorden als thuisbasis, Henk Albers komt uit Leeuwarden.

Samen met spelers uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Spanje, Griekenland, Portugal, Frankrijk, België, Engeland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Singapore en Taiwan moet het Nederlandse tiental uitmaken wie zich zondag 17 december wereldkampioen Photo Play 2000 mag noemen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie