Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer dan 200 sites met lesmateriaal op Kennisnet

Datum nieuwsfeit: 11-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

directie Voorlichting
Datum: 11-12-2000
Persbericht
nummer 170

Hermans sluit overeenkomst met vier grote uitgevers: Meer dan 200 sites met lesmateriaal op kennisnet

Vanaf volgend schooljaar komen er via kennisnet ruim 200 sites met lesmateriaal beschikbaar voor het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie. Minister Hermans heeft daarvoor vandaag in Rotterdam een intentieverklaring ondertekend met een samenwerkingsverband van vier grote uitgevers. De uitgevers zijn Malmberg, NijghVersluys, ThiemeMeulenhoff en Wolters-Noordhoff. De uitgevers worden daarmee niet mede-eigenaar van kennisnet, maar zijn een belangrijke leverancier van inhoud. De samenwerking is een belangrijke impuls voor de inhoudelijke ontwikkeling van kennisnet.

De uitgevers zorgen voor de ontwikkeling en het onderhoud van de sites waarmee lesmateriaal via kennisnet beschikbaar komt. De minister zorgt ervoor dat kennisnet in samenwerking met nl.tree, de bouwer van kennisnet, een methode ontwikkelt waardoor de toegang tot de sites van de uitgevers is voorbehouden aan licentiehouders. Ook andere aanbieders van lesmateriaal kunnen van die infrastructuur gebruik maken. Hierdoor neemt de hoeveelheid direct toepasbaar lesmateriaal op kennisnet snel toe.

Leraren en leerlingen krijgen veilig en gemakkelijk toegang tot het digitale lesmateriaal dat hoort bij de lesmethode die de school gebruikt. Er is slechts één toegangscode nodig voor het hele netwerk (single logon). Daarnaast is het mogelijk vanaf iedere locatie (op school maar ook bijvoorbeeld thuis) het lesmateriaal op te vragen. Kennisnet en de uitgevers leveren daarmee een flinke bijdrage aan het verdere gebruik van ICT en de ontwikkeling van e-learning in het Nederlands onderwijs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie