Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alcatel ontvangt awards voor ADSL en VDSL

Datum nieuwsfeit: 11-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Alcatel ontvangt awards voor baanbrekend werk op gebied van ADSL en VDSL

Ruim vijftig procent marktaandeel wereldwijd op gebied van DSL

Rijswijk, 11 december 2000 - Voor de tweede maal in korte tijd wordt Alcatel beloond met een prestigieuze prijs voor R&D en toepassing van technieken voor (A)DSL. Op 30 november werd tijdens een ceremoniele bijeenkomst de 'Quality Award in Telecom Innovation' voor de Speed Touch modem met USB-aansluiting uitgereikt. En op 8 december kreeg Ir. Paul Spruyt van Alcatel uit handen van het Comité André Blondel een medaille voor zijn vernieuwende werk op het gebied van ADSL en VDSL.

Alcatel geldt als toonaangevend op het gebied van Digital Subsriber Line-technieken, waaronder ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) en VDSL (Very High Speed Digital Subscriber Line). Alcatel is daarbij wereldwijd marktleider onder de leveranciers van DSL-oplossingen. In totaal werden wereldwijd ruim 1,7 miljoen ADSL central office-poorten geleverd; een marktaandeel van 52 procent. In het derde kwartaal van dit jaar werden ruim 500.000 ADSL-modems geleverd.

Meer informatie over DSL is te vinden op www.alcatel.dsl.com

Einde persbericht

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie