Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 11-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 11-12-2000 Mediaberichten maandag 11 december 2000 (tot 18.30 uur)

DISTRICT VENLO 288 pvs straatmaat

VENLO De politie heeft in de week van 4 december tot 12 december 288 bekeuringen in het kader van Straatmaat uitgedeeld. De meeste bekeuringen zijn uitgeschreven in de basiseenheid Venlo-centrum (92), gevolgd door de basiseenheid Tegelen (40), Venlo-Oost (37), Blerick (27) en Helden (25). Daarnaast hebben parkeercontroleurs van de gemeente nog 67 bekeuringen uitgedeeld. De meeste overtredingen die geconstateerd werden betrof foutparkeren (101), gevolgd door het bromfietsen zonder verlichting (36), het negeren van een geslotenverklaring (32), het rijden zonder helm (29), het negeren van roodlicht (11), het fietsen in voetgangersgebied (10), het rijden met teveel vermogen (5), te hard rijden (3), wilplassen (3), hinderlijk drankgebruik (2) en gevaarlijk weggedrag (1). Daarnaast zijn nog 48 personen bekeurd voor overige overtredingen.

BLERICK Trekker met oplegger vast (2)

BLERICK Maandagmorgen is rond 10.00 uur een vrachtwagen gekanteld op de Europaweg. Niemand raakte gewond. De 53-jarige chauffeur uit Groningen reed in de richting van Venlo toen hij, vermoedelijk door vermoeidheid, even zijn aandacht verloor en onder het viaduct Zaarderheiken richting de vangrail stuurde waarna hij deze raakte. Vervolgens is de oplegger gekanteld en tegen de peilers van het viaduct aangekomen. De oplegger was geladen met lege ijzeren containers die op het wegdek terecht zijn gekomen. Door rondvliegende materialen zijn twee passerende autos beschadigd geraakt. In verband met bergwerkzaamhedenis de rijbaan tijdelijk afgesloten geweest.

ECHT Verkeersongeval

ECHT Bij een verkeersongeval op de Pepinusbrug zijn zondagmiddag rond 16.50 uur een 80-jarige automobilist uit Beek en een plaatsgenote (leeftijd onbekend) die bij hem in de auto zat, gewond geraakt. De man reed over de brug richting de bebouwde kom en heeft vermoedelijk een vluchtheuvel over het hoofd gezien. De man reed rechtdoor, kwam op de heuvel terecht, heeft een verkeersbord geraakt en is tenslotte tegen een lichtmast tot stilstand gekomen. De mast is gebroken. Beide slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard waar ze zijn opgenomen. Over de aard van het letsel is niets bekend.

ROERMOND Dronken automobilst

ROERMOND De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 41-jarige automobilist uit het Poolse Jablonka aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 02.40 uur over de Maalbroek toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Tevens bleek uit nader onderzoek dat hij illegaal in Nederland verblijft. Hij is derhalve overgedragen aan de vreemdelingendienst.

VENLO Dronken bestuurder

VENLO De politie heeft zondagavond rond 21.30 uur een 51-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed over de Oude Markt toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 9 uur. Daarnaast is zijn rijbewijs ingevorderd.

HEYTHUYSEN Mishandeling (2)

HEYTHUYSEN De politie heeft maandagmorgen rond 06.00 uur een 22-jarige en een 17-jarige inwoner van Heythuysen aangehouden in hun woning. De jongens worden ervan verdacht een aandeel te hebben gehad in de mishandeling van een 35-jarige man uit Heythuysen. Het slachtoffer werd in de nacht van zaterdag op zondag geschopt en geslagen door vier jongeren. De aanleiding hiervoor is vermoedelijk een meningsverschil dat zich eerder die nacht voordeed in een horecagelegenheid. Beide verdachten zijn inmiddels ingesloten voor nader onderzoek. De politie sluit niet uit dat er binnenkort nog meer aanhoudingen volgen in deze zaak.

LOTTUM Verkeersgewonde (2)

LOTTUM De 25-jarige automobilist die vanmorgen ernstig gewond raakte bij een ongeval op de Grubbenvorsterweg, is in de loop van de morgen in het ziekenhuis overleden. De man is door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren waardoor hij van de weg is geraakt en tegen een boom tot stilstand is gekomen. Het slachtoffer raakte hierbij zo ernstig gewond dat hij enige uren later gestorven is.

ROERMOND Aanhouding winkeldief

ROERMOND De politie heeft maandagmiddag een 12-jarige inwoonster van Roermond aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Kasteel Hornstraat. Het meisje probeerde een pakje kauwgom en een haarspeldje te stelen maar werd betrapt door een winkelmedewerker. Ze werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Inmiddels is ze voorgedragen voor een HALT-procedure.

VENLO Aanhouding winkeldief

VENLO De politie heeft maandagmorgen rond 10.30 uur een 62-jarige inwoonster van het Duitse Dusseldorf aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Arienstraat. De vrouw probeerde twee pakjes sierlint van ongeveer 15 gulden te stelen maar werd betrapt door een winkelmedewerker. Ze is overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Met toepassing van snelrecht kreeg ze een boete van 240 gulden opgelegd die zij direct betaalde.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie