Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Klachtenregeling per 1 januari 2001 Capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 11-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Klachtenregeling per 1 januari 2001

Vaststelling Verordening interne klachtbehandeling 2001 en Verordening Gemeentelijke ombudsman Capelle aan den IJssel 2001. Benoeming Gemeentelijke ombudsman.

De gemeenteraad heeft op 11 december jongstleden besloten de Verordening interne klachtbehandeling 2001 en de Verordening Gemeentelijke ombudsman Capelle aan den IJssel 2001 vast te stellen. Tevens heeft de gemeenteraad een Gemeentelijke ombudsman benoemd. Beide verordeningen en de benoeming treden in werking op 1 januari 2001. Op die datum komen te vervallen: de Spelregels voor klachtbehandeling, vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders op 3 april 1987 en de Klachtenregeling voor de afdeling Sociale Zaken, vastgesteld door de gemeenteraad op 11 december 1995.

De verordeningen en de benoeming van de Gemeentelijke ombudsman vormen tezamen de basis voor de nieuwe procedure voor de behandeling van klachten over onjuiste gedragingen van het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie. Klachten worden eerst via een interne procedure door de gemeente zelf behandeld en kunnen eventueel in tweede instantie worden voorgelegd aan de onafhankelijke Gemeentelijke ombudsman.

Ter inzage
De nieuwe verordeningen en de voordracht tot benoeming en de overige op de raadstukken betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 19 december ter inzage.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie