Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PLAN-kantoor sluit wegens aanhoudende gevechten in Guinee

Datum nieuwsfeit: 11-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents Nederland

Bezoekadres

Van Boshuizenstraat 12

AmsterdamPLAN-kantoor sluit wegens aanhoudende gevechten in Guinee

GUECKEDOU, 11 december 2000 -- De onrust in het grensgebied tussen Guinee, Liberia en Sierra Leone houdt aan. Ook in de werkgebieden van Foster Parents Plan/PLAN International in Guinee wordt gevochten. PLAN-Guinee is sinds 1989 actief rondom de plaats Macenta in de regio Gueckedou, niet ver van de grens met Sierra Leone en Liberia.

Invallen door Liberiaanse rebellen in de omgeving van Macenta legden in september en oktober het openbare leven dagenlang stil. Begin december volgden nieuwe aanvallen en de afgelopen week breidden de gevechten zich uit naar de rest van de regio Gueckedou en de aangrenzende regio Kissidougou.

De situatie is op dit moment zo gevaarlijk dat de dorpen en plaatsjes waar de Foster Parent-families leven niet bereikbaar zijn. Veel families zijn het gebied onvlucht. Het zal nog zeker enkele maanden duren voor bekend is waar alle Foster Parent-families verblijven en hoe het met hen is.

Het hoofdkantoor van PLAN-Guinee in de stad Gueckedou is gesloten, alle medewerkers zijn geevacueerd. Op dit moment werken zij samen met lokale partnerorganisaties aan de opening van een aantal steunpunten aan de Senegalese grens. De activiteiten in het werkgebied liggen momenteel stil.

Het is onduidelijk wanneer de situatie verbetert; het is al jaren onrustig in het moeilijk toegankelijke grensgebied tussen Guinee, Liberia en Sierra Leone. In het gebied zijn regeringstroepen en rebellen uit alle drie de landen actief, maar ook eenheden van de Westafrikaanse vredesmacht ECOMOG en verschillende huurlingenlegers. Regeringsleiders uit Guinee, Liberia en Sierra Leone beschuldigen elkaar over en weer van legerinvallen in dorpen, steden en vluchtelingenkampen op elkaars grondgebied. De verhoudingen tussen de drie buurlanden zijn gespannen en er breken regelmatig nieuwe gevechten uit.

Eerdere berichtgeving: 3 oktober 2000 grensconflicten in Guinee

last updated: 12/12/00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie