Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studiedag 'IT in lage lonen-landen' De Queeste, Leusden

Datum nieuwsfeit: 11-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (monitor@monitor.nl)

Contactpersoon: Jan Ehrhardt

Studiedag 'IT in lage lonen-landen'

Datum: 11 december 2000

Studiedag 'Software ontwikkeling in
lage lonen-landen'

GPI Consultancy en Monitor Makelaars in Kennis organiseren op maandag 11 december een studiedag over Software ontwikkeling in lage lonen-landen. Het is de eerste keer dat in Nederland over dit onderwerp een bijeenkomst met zo'n uitgebreid programma plaatsvindt. De dag is bedoeld voor bedrijven die kampen met een tekort aan IT-specialisten en overwegen IT-ers in het buitenland aan te trekken.

IDC: immigratie is een oplossing

Kort geleden heeft marktonderzoeker IDC het rapport 'Europe's IT Skills Shortage, 1999-2003' uitgebracht. Volgens IDC zal het tekort aan geschoold personeel in de informatietechnologie in West-Europa verdubbelen van 850.000 mensen vorig jaar tot 1,7 miljoen in 2003. "Het probleem valt alleen op te lossen door immigratie." De Nederlandse regering heeft enkele maanden geleden afgekondigd dat de immigratie-procedure voor ICT'ers versneld zal worden. In de praktijk is dat echter nog niet goed geëffectueerd.

Uitbesteden naar lage lonen-landen ook mogelijk

De schrijver van het IDC-rapport Andrew Milroy noemt het uitbesteden van automatiseringstaken door het bedrijfsleven geen echte oplossing, slechts een verschuiving van het probleem naar ondernemingen die dergelijke diensten aanbieden. Toch kan uitbesteden wel degelijk bijdragen aan de oplossing van het probleem.

In de studiedag 'Software ontwikkeling in lage lonen-landen' worden de ervaringen besproken, die al veel Nederlandse bedrijven hebben opgedaan bij het uitbesteden van ICT-werkzaamheden in het buitenland. Ook geen eenvoudige route, maar hun ervaringen leren ons wel dat problemen als de cultuurverschillen overbrugbaar zijn.

Bij de opzet van de studiedag is doelbewust gekozen voor een breed scala aan landen die in aanmerking komen voor 'Offshore software development'. India, Bangladesh, Bulgarije, Roemenië en Palestina passeren de revu. Deze studiedag stelt de deelnemers in staat goed voorbereid de 'buitenland-route' in te slaan.

Praktische gegevens

Studiedag: Software ontwikkeling in lage
lonen-landen
Datum: maandag 11 december 2000
Plaats: Conferentie-oord De Queeste, Leusden
Tijd: 9:00 - 17:00 uur
Kosten: f 975,-
ContactJan Ehrhardt of Marja Pol, Monitor Makelaars in Kennis Telefoon: 020 6203930 of (monitor@monitor.nl)
Internet: www.monitor.nl/studiedag.htm

Monitor Makelaars in Kennis

adres: Postbus 93580

1090 EB

Amsterdam

Telefoon: 020 6203930



reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie