Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dertiende Dr.J.M. den Uyl-lezing door oud-minister Wijers

Datum nieuwsfeit: 11-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

Den Haag, 6 december 2000

HANS WIJERS BESPREEKT KENNISECONOMIE IN DR J.M. DEN UYL-LEZING

Maandag 11 december vindt de dertiende Dr J.M. den Uyl-lezing plaats. Dit jaar wordt de lezing uitgesproken door oud-minister Hans Wijers en staat in het teken van de kenniseconomie. De lezing wordt gehouden in de Aula van de Universiteit van Amsterdam, Singel 411 te Amsterdam en begint om 20.15 uur.

Aan de kenniseconomie wordt tegenwoordig steeds meer aandacht gegeven. Op zich positief, maar tegelijkertijd verontrustend omdat deze begrippen zo'n hoge 'aaibaarheidsfactor' hebben gekregen. Achterdocht is gepast. Zijn in Nederland de ambities ten aanzien van de kenniseconomie echt zo hoog dat we bereid zijn een aantal zaken anders aan te gaan pakken? In discussies over bijvoorbeeld het onderwijsstelsel of het zorgstelsel is op dit punt een gevoel voor urgentie maar moeilijk te bespeuren.

De Dr J.M. den Uyl-lezing van Hans Wijers heeft als titel 'De aaibaarheid voorbij'. Wijers geeft in de lezing een schets van wat in zijn ogen de essentie van de kenniseconomie is. Ook beoordeelt hij de huidige positie van Nederland hierin. Tenslotte geeft Wijers een aantal suggesties voor de beleidsagenda als het gaat om de kenniseconomie.

De Dr J.M. den Uyl-lezing vindt een maal per jaar plaats en wordt georganiseerd onder verantwoordelijkheid van de onafhankelijke Stichting Dr J.M. den Uyl-lezing. Voor het uitspreken van de lezing worden vooraanstaande personen uit het culturele, wetenschappelijke of politieke leven gevraagd van wie een diepgravende creatieve inbreng verwacht wordt.

Voor meer informatie: Remco Dolstra 070-318 26 96

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie