Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 11-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
11 december 2000

Bromfietster raakt gewond Noordwijk Op de Nieuwe Zeeweg kwam zaterdag 9 december rond 01.15 uur een 17-jarige Noordwijkse bromfietster ten val. Daarbij liep ze een hoofdwond en schaafwonden op. Zij werd naar het LUMC gebracht. De Noordwijkse kwam mogelijk ten val nadat zij met haar bromfiets een stoeprand had geraakt. Zij droeg geen helm.

Politie houdt inbreker aan Noordwijk De politie heeft zondag 10 december rond 03.10 uur in een woning annex kantoor aan de Voorstraat een 19-jarige Noordwijker aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij aan het inbreken was toen hij werd aangetroffen door de vader van de bewoonster. Na het verhoor door de politie is de Noordwijker in de loop van de zondag weer op vrije voeten gesteld.

Na vier keer over de kop komt auto in weiland tot stilstand Rijnsburg Op vrijdag 8 december rond 21.25 uur raakte een 19-jarige Rijnsburger in een bocht van de Noordwijkerweg de controle over zijn auto kwijt. Vermoedelijk was een te hoge snelheid daar debet aan. De auto sloeg vervolgens vier keer over de kop, ramde een hek en kwam in een weiland, twintig meter van de weg, tot stilstand. De Rijnsburger is voor onderzoek naar het LUMC gebracht.

Inbraak in twee woningen Sassenheim Op zaterdag 9 december werd in de middag, avond of nacht ingebroken in een woning aan het Parmentierpad en aan het Evert Dijkpad. Vooralsnog wordt uit de woningen een klein bedrag, sieraden, een mobiele telefoon en enkele fotocamera's vermist.

Inbraak woning Warmond
Op zaterdag 9 december werd in de late namiddag of vroege avond ingebroken in een woning aan de Van Duvenvoordestraat. Om binnen te komen werd een achterdeur geforceerd. Vooralsnog worden uit de woning sieraden vermist.

Onder invloed Katwijk De politie hield op zondag 10 december rond 02.30 uur op de Hartweg een 41-jarige Katwijkse automobilist aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwamt tot 500 ug/l. (220 ug/l. is de limiet)

Jongen valt van acht meter naar beneden Sassenheim
Op zondag 10 december rond 04.45 uur kreeg de politie de melding dat in een bollenschuur aan de Teylingerlaan jongens herrie aan het maken waren. Het bleek dat zich daar een vijftal jongens ophielden. Eén van hen, een Sassenheimer, bleek van ongeveer 8 meter naar beneden te zijn gevallen. Hij had een hoofdwond en was even buiten bewustzijn geraakt. Hij werd naar het LUMC gebracht. Alle jongens van rond de twintig en afkomstig uit Sassenheim en Leiden waren behoorlijk in de lorum.

Inbraak woning Leiderdorp
Op zaterdag 9 of zondag 10 december werd ingebroken in een woning aan de Van Diepeningenlaan. De daders kwamen binnen na het forceren van een raam. Vooralsnog worden uit de woning een laptop en een ring vermist.

Aanrijding Leiderdorp Op zondag 10 december rond 17.00 uur ontstond op de kruising Engelendaal met de Vronkenlaan een aanrijding tussen twee auto's. Een 37-jarige Leiderdorpse autombobilist liep daarbij een hoofdwond op. Hij is naar het Rijnlandziekenhuis gebracht. Het ongeval onstond doordat de Leiderdorper op de kruising geen voorrang verleende aan een 61-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De politie onderzoekt of deze geen verlichting voerde.

Auto komt tegen boom tot stilstand Leimuiden Op zondag 10 december rond 18.55 uur, raakte een 27-jarige automobilist uit Nieuw Vennep op de Tuinderij van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. Zowel de bestuurder als een 28-jarige inzittende uit Roelofarendsveen, raakten daarbij aan hoofd en handen gewond. Zij zijn overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis. Het ongeval onstond nadat de bestuurder de controle over zijn auto kwijtraakte in een bocht van de Tuinderij. Van de bestuurder werd een bloedproef afgenomen in verband met de verdenking van drankgebruik.

Fietser aangereden Roelofarendsveen Op zondag 10 december rond 23.00 uur ontstond op het Noordeinde een aanrijding tussen een 34-jarige fietser uit Roelofarendsveen en een 29-jarige automobilist uit Hoogmade. De fietser raakte daarbij aan het hoofd gewond en werd naar het Rijnlandziekenhuis overgebracht. Na behandeling kon hij het ziekenhuis weer verlaten. Tevens bleek dat de Vener te veel had gedronken. De politie nam van de man een ademanalyse af. Hij blies 830 ug/l. ( de limiet is 220 ug/l.) Het ongeval ontstond toen de automobilist vanuit een uitrit de weg opreed. Daarbij zag hij de fietser niet naderen. De politie denkt ook dat deze geen licht voerde.

Vlammen slaan in afzuiger Leiden Op zaterdag 9 december rond 18.40 uur sloegen de vlammen van de frituur in de afzuiger van een hamburgerrestaurant aan de Beestenmarkt. Pogingen van het personeel om zelf het beginnende brandje te blussen lukte niet. De brandweer moest er aan te pas komen. Voor alle zekerheid werden de woningen boven het restaurant tijdelijk ontruimt.

Inbraak in twee woningen Leiden Op zaterdag 9 december werd in de middag, avond of in het begin van de nacht ingebroken in een woning aan de Maasstraat en een woning aan de Willem de Zwijgerlaan. Om binnen te komen werd een bovenlichtje en een deur geforceerd. Vooralsnog wordt uit de woningen een geldbedrag, leren jassen, sieraden en een horloge vermist.

Inbraak sigarettenwinkel Leiden Op zondag 10 december werd rond 03.45 uur ingebroken in een sigarettenwinkel aan de Stevensbloem. Om binnen te komen werd een slot van de voordeur geforceerd. Vooralsnog worden uit de winkel staatsloten, strippenkaarten, krasloten, pre-paid telefoonkaarten, enkele sloffen sigaretten, een geldbedrag en CD-roms vermist.

Keukenbrand Leiden Op zondag 10 december rond 12.00 uur ontstond in een keuken van een woning aan de Lederkarper brand. De brand was ontstaan in de prullenmand, mogelijk door een weggegooide lucifer die nog enigszins brandde. De brandweer wist de brand in de kiem te smoren.

Inbraak woning Leiden
Op zondag 10 december werd ingebroken in een woning aan de Pottenbakkersgang. Waarschijnlijk kwamen de daders binnen na het openflipperen van de voordeur. Vooralsnog wordt uit de woning een geldbedrag, enkele pasjes en een laptop vermist.

Irritatie in het verkeer leidt tot mishandeling Leiden Irritaties over het inhaalgedrag van een 30-jarige Leidse automobilist op de Rijnsburgerweg deed een 41-jarige Leidse automobilist besluiten te stoppen, uit te stappen en de man hard bij de keel te grijpen. Het geheel speelde zich af op zondag 10 december rond 15.40 uur. De man die zich vervolgens uit de voeten maakte werd vervolgens achtervolgd door de mishandelde. Deze hield via zijn mobiele telefoon de politie op de hoogte van hun positie. Uiteindelijk kon de politie de man op de Langegracht klem rijden en aanhouden. Daarbij verzette hij zich hevig tegen de agenten.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn Een 59-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Klaproosstraat. Vermoedelijk vond de inbraak plaats op vrijdag 8 december tussen 13.00 uur en 22.25 uur. De insluiper(s) wist(en ) zich toegang tot de woning te verschaffen door het slotplaat en het slot te forceren. De gehele woning werd doorzocht. Weggenomen werd onder andere een televisie, een video, sieraden.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn Een 62-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Verdihof. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd op vrijdag 8 december tussen 16.30 uur en 23.30 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door het bovenlicht open te breken. De gehele woning werd doorzocht. Weggenomen werd onder andere een muntenverzameling, een computer, een fototoestel.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn Een 73-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Magnoliastraat. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd op vrijdag 8 december tussen 14.30 uur en 23.55 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een raam open te breken. Weggenomen werd onder andere een televisie, een radio, sieraden, een horloge.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn Een 53-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Haringvliet. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd op zaterdag 9 december 14.15 uur en 16.30 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door het bovenlicht te forceren. Weggenomen werd een geldbedrag, sieraden en een videocamera.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn Een 37-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Pietersberg. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd op zaterdag 9 december tussen 16.30 uur en 19.30 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een raam open te breken. De gehele woning werd doorzocht. Weggenomen is een videocamerea, een GSM, een power playstation, een portemonnee en een tas.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn Een 32-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Lokhorst. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd tussen zaterdag 9 december 17.30 uur en 10 december 08.00 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een schuifpui open te wrikken. Het is nog onbekend wat is weggenomen.

Diefstal uit woning Nieuwveen Een 87-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Dorpsstraat. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd op zondag 10 december tussen 10.30 uur en 17.30 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een raam open te breken. Weggenomen is onder andere een televisie, bankpasjes en een geldbedrag.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn De politie heeft op zondag 10 december omstreeks 02.45 uur een 30-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed al slingerend over de weg. Ter hoogte van de Groenoord werd hij staande gehouden. De ademuitslag van de blaastest gaf 615 ug/l aan terwijl 220 de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van zeven uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Vechtpartij Alphen aan den Rijn Op zaterdag 9 december omstreeks 02.15 uur is een ruzie tussen drie bezoekers van een uitgaansgelegen aan de Julianastraat buiten uitgelopen tot een gevecht. Twee 19-jarige mannen uit Alphen aan den Rijn werden aangehouden. De derde Alphenaar moest voor zijn verwonding worden overgebracht naar het ziekenhuis. Hij sloeg met zijn hoofd tegen het wegdek na een klap. Zijn leeftijd is nog onbekend. Een van de 19-jarige mannen kreeg een fles tegen het hoofd en liep een wond in het gezicht op. Hij moest eveneens naar het ziekenhuis. De mannen zijn na verhoor weer heengezonden. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Fietsster aangereden Alphen aan den Rijn Een 46-jarige fietsster uit Alphen aan den Rijn heeft op zaterdag 9 december omstreeks 12.10 uur letsel opgelopen toen zij werd aangereden door een 37-jarige bestelbusbestuurder uit Oudewater. De bestelbestuurder reed vanuit een uitrit het fietspad, gelegen langs de Dr. J.M. den Uylsingel op. Hij liet hierbij de van links komende fietsster niet voorgaan. De fietsster kwam ten val en werd met pijn in haar buik, elleboog en pols overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Mishandeling op voetbalveld Zwammerdam Op zaterdag 9 december omstreeks 16.15 is er op het voetbalveld van een voetbalvereniging een vechtpartij ontstaan. Door nog onbekende oorzaak begon een aantal spelers met elkaar te vechten. Een 30-jarige Zwammerdammer werd daarbij op het hoofd geslagen. De man verloor het bewustzijn. De politie hield een 37-jarige Schoonhovenaar aan. Deze werd na verhoor werd weer heengezonden. Tevens werd een aantal getuigen gehoord. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Diefstal uit woning Nieuwkoop Een 23-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Julianalaan. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd op vrijdag 8 december tussen 18.15 uur en 22.35 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een raam te forceren. Weggenomen werd een computer, een laptop, videorecorder een een CD-speler.

Frontale botsing Nieuwerkerk aan den Ijssel Op 8 december rond 16.00 uur zijn twee auto's op de Hoofdweg in Nieuwerkerk frontaal tegen elkaar gebotst. Uit de richting Capelle reed een 39-jarige Rotterdammer met zijn 7-jarige zoon in de Richting Nieuwerkerk aan den Ijssel. Toen de bestuurder door nog onbekende oorzaak op de linker weghelft terecht kwam, botst hij frontaal op de auto van een 30-jarige vrouw uit Rotterdam, met haar 26-jarige passagiere eveneens uit Rotterdam. Alle betrokkenen hebben door de botsing verwondingen opgelopen. De 7-jarige jongen is naar het Sophia ziekenhuis in Rotterdam overgbracht. De 26-jarige passagiere is naar het Franciscus ziekenhuis, de beide bestuurders zijn naarhet Dijkzigt ziekenhuis overgebracht.

Onder invloed op bromfiets Moordrecht en Zevenhuizen De politie heeft tijdens controles dit weekeinde twee bromfietsers aangehouden die met alcohol op aan het verkeer deelnamen. Op 10 december rond 02.30 uur reed in Moordrecht een 21-jarige man uit Gouda op de middenweg toen hij de macht over zijn bromfiets verloor en viel. Bij controle bleek de man teveel te hebben gedronken en blies 370 ug/l. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 3 uur. Rond 03.00 uur werd een 20-jarige man uit Nieuwerkerk aangehouden op de Zuiderplasweg in Zevenhuizen. Hij blies 175 ug/l.

Snelkraak Boskoop Rond 05.30 uur op 10 december hebben onbekende daders door het forceren van de voorpui met een auto een inbraak gepleegd in een winkel aan de Zijde in Boskoop. De daders zijn er met een aantal foto- en/of filmcamera's vandoor gegaan. De politie stelt een onderzoek in

Poging overval verhinderd Bodegraven Een 28-jarige vrouw heeft op vrijdagmiddag 8 december verhinderd dat een drietal personen een geldloper zouden overvallen. De drie gedroegen zich verdacht toen een geldwagen arriveerde in de Kerkstraat in Bodegraven. Door zich opvallend te gedragen, de bestuurder van de auto en de politie te waarschuwen, durfden/konden de personen hun overval niet uitvoeren. De politie heeft twee verdachten, een 17-jarige jongen uit Bodegraven en een 16-jarige jongen uit Waddinxveen aan kunnen houden. Bij aanhoudenig hadden de jongens een steekwapen bij zich. De jongens zijn in verzekering gesteld en verhoord. Zij zijn nog niet vrijgelaten.

Motorfietser te water Nieuwerbrug Op 9 december rond 13.30 uur wilde een 21-jarige man uit Mijnsheerenland zijn auto keren op de Weijpoort in Nieuwerbrug. Tijdens zijn manoeuvre kwam een 22-jarige Reewijker met zijn 22-jarige passagiere uit Woerden op zijn motorfiets aanrijden. De twee voertuigen botsten tegen elkaar, waarbij de motor in de sloot terechtkwam. De beide opzittenden liepen slechts een nat pak op.

Onder invloed op bromfiets Gouda Op de Goudse Houtsingel heeft de politie op 10 december rond 04.00 uur een 18-jarige Haastrechter aangehouden toen deze door rood reed. Bovendien had de bromfiets technische gebreken. De bestuurder blies bij controle 245 ug/l.. Hij kreeg een boete en moet de technische gebreken verhelpen.

Bromfietscontroles Gouda Tijdens een bromfietscontrole op vrijdag 8 december van 17.00 tot 20.00 uur in het centrum van Gouda zijn 45 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 51 processen-verbaal uitgeschreven. Ze werden uitgeschreven voor onder meer het niet goed functioneren van onder meer de remmen, verlichting, het rijden zonder helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat. Tevens reden enkele bromfietsen op plaatsen waar dat niet is toegestaan. De politie heeft de controle uitgevoerd met de hulp van motorrijders, Bike-Patrolers en de verkeersdienst.

Onder invloed Schoonhoven De politie in Schoonhoven heeft op zaterdag 9 december rond 16.00 uur een 29-jarige man uit Groot Ammers aangehouden toen hij zijn auto tijdens het wegrijden uit een parkeerplaats aan de Haven niet geheel onder controle had. De man botste tegen de auto die voor hem stond geparkeerd. Een getuige belette hem door te rijden. Bij controle blies de man 845 ug/l. terwijl 220 de limiet is. De man kreeg een rijverbod van 10 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij zal moeten voorkomen.

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie