Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 11-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe
11-12-2000
ERM

Een 19 jarige inwoonster van t Haantje is zondagavond met ondermeer een gebroken arm naar het ziekenhuis in Emmen gebracht nadat ze door de brandweer uit het wrak van haar auto was gezaagd. De vrouw was op het Horstingerend in Erm met haar auto van de weg geraakt en in het Holslootdiep beland. Ze raakte daarbij bewusteloos. Toen ze weer bij was zag ze kans haar familie te bellen. Die trof na enige tijd zoeken de auto van de onfortuinlijke bestuurster aan, half onder de brug op het Horstingerend.

WESTERBORK

In de loop van de nacht heeft de politie de identiteit vastgesteld van het dodelijk slachtoffer van het verkeersongeval zondagavond op de N381 bij Westerbork. Het gaat om de 59 jarige J.W. Olthoff uit Groningen. Zijn 52 jarige echtgenote ligt ernstig gewond in het ziekenhuis. Bij de drie inzittenden uit de andere auto bleek het letsel mee te vallen.

HOOGEVEEN

Bij een inbraak in het pand van een autoschadebedrijf op het industrieterrein in Hoogeveen is het afgelopen weekeinde getracht een personenauto te stelen. Om op het terrein te komen is, vermoedelijk met een vracht auto, het toegangshek omver gereden. De eigenaar ontdekte de inbraak zondagavond.

MEPPEL

Vermoedelijk dezelfde daders zijn verantwoordelijk voor drie inbraken zondagmiddag in Meppel. In de Eikepage werden rond 18.00 uur twee daders overlopen toen de bewoners thuiskwamen. Ze konden ontkomen via het fietspad in de richting Oosterboerweg. In de woning zijn meerdere vertrekken doorzocht. Er wordt onder andere een laptop computer vermist. Ook aan het Haverstuk in Meppel is zondagmiddag een woning van onder tot boven doorzocht. Daar kwam men binnen na vernieling van een keukendeur. Er wordt daar buitenlands geld vermist. De derde inbraak is gepleegd in een woning aan de Tweeloo. Ook die woning is compleet overhoop gehaald en doorzocht. Daar zijn ze binnengekomen na vernieling van een keukenraam. Wat de daders daar hebben gestolen is niet bekend.

ZUIDLAREN

De politie heeft zaterdagnacht in Zuidlaren een 37 jarige bewoner van de Berkenweg aangehouden en ingesloten. Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn vrouw heeft mishandeld. De man gaf tegenover de politie toe, dat hij ruzie had gekregen met zijn vrouw en dat hij haar had geslagen.

EMMEN

De politie van Emmen heeft zaterdagmiddag twee jongens van 13 en 14 jaar uit die plaats aangehouden. Ze werden op heterdaad betrapt toen ze bezig waren een vuurtje te stoken in de nieuwbouw van het Esdalcollege aan de Oosterstraat. De politie bezocht het pand in verband met de vernielingen van het vorig weekeinde. Toen de jongens zich betrapt wisten gingen ze er hard rennend vandoor. De politie zette op de fiets van een toevallig voorbijkomende Emmense de achtervolging in en aan het eind van de Laan van de Eekharst gelukte het de politie om een van de knapen aan te houden. De andere meldde zich even later. Tijdens het verhoor bekenden de jongens dat ze vertantwoordelijk waren voor de vernielingen die in het weekeinde van 2 december aan de nieuwbouw zijn gepleegd. Het tweetal is aan hun respectievelijke ouder overgedragen.
YDE

Bewoners van de Schoolstraat in Yde hebben zondagavond een 53 jarige man uit Groningen aangehouden en overgedragen aan de politie. Het bleek te gaan om de man die al meer dan 8 jaar lang families in Yde lastigvalt met het bezorgen van allerlei krantenberichten rond Michel S, de man die in 1991 is aangehouden voor de moord op twee Duitse jongetjes en het meisje Jessica Laven. S. was in die tijd chauffeur bij een transportbedrijf in Yde.
De Groninger verklaarde tijdens het verhoor dat hij de plicht had om de familie op de hoogte te houden van alle berichtgeving rond Michel S. Hij zou niets kwaads in de zin hebben en alleen maar uit goedheid handelen. De man is na verhoor vrijgelaten. Hij beloofde zich niet meer met de zaak te bemoeien.

MEPPEL

De politie van Meppel wil graag in contact komen met een oudere man die zaterdagavond zijn hondje uitliet op het Kerkplein in Meppel. De man zou met een mes zijn bedreigd door een van de twee knapen die zaterdagavond in Meppel door de politie in aangehouden in verband met openlijke geweldpleging. Ook andere getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie.

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie