Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Inkel de bekendste, Evers de populairste diskjockey

Datum nieuwsfeit: 11-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Van Inkel de bekendste, Evers de populairste diskjockey

Amsterdam, 11 december 2000 - Jeroen van Inkel (Radio 538) is de bekendste diskjockey van Nederland, Edwin Evers, tevens Radio 538, is de meest populaire. Dit blijkt uit een representatief onderzoek dat in opdracht van mediabureau Optimedia Nederland is gehouden onder 500 Nederlanders tussen de 20 en de 50 jaar.

De recente overgang van beide coryfeeën heeft Radio 538 geen windeieren gelegd. Erik De Zwart maakt de trilogie van Radio 538 compleet door de derde plaats voor zich op te eisen met 16,5%. Rob Stenders is met een vierde plek de eerste dj van 3FM. Uitgesplitst naar de leeftijdsgroepen 20 tot 35-jarigen en 35 tot 50-jarigen, bezet Van Inkel eveneens de koppositie in beide groepen. In de groep 20-35 is de voorsprong van Van Inkel op Evers minimaal. Opvallend is dat 36,7% spontaan geen presentator weet te noemen.

Evers meest favoriet
Moet Edwin Evers bij de spontane bekendheidsvraag Jeroen van Inkel nog voor zich dulden, met 27,9% is hij wel verreweg de meest favoriete radiopresentator van Nederland. Op eerbiedige afstand volgt Van Inkel met 17,1% op de tweede plaats. Rob Stenders eist in dit klassement de derde plaats voor zich op met slechts 0,1% achterstand op Van Inkel. Evers komt als grote winnaar uit de bus in beide leeftijdsgroepen. De subtop in het populariteitsklassement wordt gevormd door Robert Jensen van Veronica FM met 10% en Ruud de Wild van 3FM met eveneens 10%. Erik de Zwart en Frits Spits (Radio 2) kregen beide 9,6% van de stemmen.

Edwin Evers presenteert met zijn ochtendshow "Evers staat op" een van de best beluisterde radioprogramma's van Nederland. Echter, als Evers op vakantie is of het programma wegens ziekte niet kan presenteren, geeft 40% van de mannelijke respondenten aan dan minder naar het programma te luisteren. Dit percentage ligt bij de vrouwen aanmerkelijk lager: 12%, aldus het Optimedia-onderzoek.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie