Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 11-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Fryslân 11-12-2000

Joure: snelkraak
Maandag tussen 04.00 en 05.30 uur vond een snelkraak plaats in een winkel aan de Midstraat. Het rolluik aan de voorkant was vernield. Ook werd de glazen toegangsdeur ingeslagen. In de winkel zelf werd een vitrinekast vernield. Waarschijnlijk is er niets vermist, al is schade aan enkele fototoestellen niet uitgesloten. De braakschade is aanzienlijk. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Een 43-jarige inwoner van Joure heeft aangifte gedaan.

Ferwert: snelheidscontroles
Vrijdag werd tussen 13.00 en 14.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Ljouwerterdyk, ter hoogte van het tankstation. Hier wordt gewerkt aan de rondweg en geldt een snelheidsbeperking, namelijk 50 kilometer per uur. 321 voertuigen werden gecontroleerd, 90 reden te snel, de snelste reed 105 kilometer per uur.

Leeuwarden: inbraak woning
Zondag tussen 02.45 en 07.30 uur is ingebroken in een woning aan de Carolinenburg. Ontvreemd zijn onder andere een fiets, een fotocamera, een horloge en een computer. Men is binnengekomen via de achterkant van de woning. Aangifte is gedaan door een 41-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Leeuwarden: inbraak school
Tussen vrijdag en maandag 08.00 uur is ingebroken in een school aan de Brandemeer. Men kwam binnen door het vernielen van een raam. Ontvreemd werd een computer. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 48-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Joure: auto beschadigd
Zaterdag omstreeks het middaguur werd een auto beschadigd, die geparkeerd stond op de Prins Bernhardlaan. Op de linkerzijde van het voertuig is een kras aangebracht. De schade bedraagt circa 1300 gulden. Een 33-jarige inwoner van Joure heeft aangifte gedaan.

Franeker: inbraak horecagelegenheid
Maandag tussen 03.00 en 10.00 uur is ingebroken in een horecagelegenheid aan het Oud Kaatsveld. Men is via de achterzijde binnengekomen. Ontvreemd is wat wisselgeld. Verder is onder andere de biljartklok vernield. De totale schade is aanzienlijk. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 26-jarige inwoner van Franeker.

De Hoeve: brand
Maandag omstreeks 10.00 uur brak brand uit in een woning aan de Klaeterleane. Het betrof een binnenbrand, die door de brandweer van Noordwolde inpandig kon worden gehouden. Na ongeveer 45 minuten was de brandweer de brand meester. Waarschijnlijk is de brand ontstaan door kortsluiting. De keuken is geheel uitgebrand. Ook ontstond op de beneden- en bovenverdieping schade aan diverse plafonds en wanden en aan het dak. De hele woning is besmeurd met roet en bluswater. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8271

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie