Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 11-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht
Valkenburg, alcoholcontrole:
Op zondag 10 december 2000 hebben in de gemeente Valkenburg op verschillende plaatsen en tijdstippen alcoholcontroles plaatsgevonden.

Deze controles vonden plaats tussen 16.00 en 22.00 uur op de Putweg in Houtem, Mariamunster in Berg en Terblijt, de Daalhemmerweg, Broekhem en de Emmaberg in Valkenburg.
In het totaal werd van 133 bestuurders een blaastest afgenomen. Slechts in drie gevallen bleek de blaastest een uitslag aan te geven dat er door de automobilisten alcohol gedronken was. Deze bestuurders werden daarop meegenomen naar het politiebureau waar zij een ademanalyse moesten ondergaan. De analyses wezen aan dat in alle drie de gevallen de automobilisten iets meer gedronken hadden dan wettelijk is toegestaan.
De bestuurders, een 20 en een 46 jarige inwoner van Berg en Terblijt en een 54 jarige inwoner van Maastricht kregen een transactievoorstel aangeboden van fl. 400,-. Door betaling van het voorstel kunnen zij een verdere strafvervolging door Justitie voorkomen.

Maastricht, woninginbraak:
Op zondag 10 december 2000 heeft tussen 13.15 en 21.15 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Tichelstraat in Maastricht. De bewoners die omstreeks 21.15 uur thuiskwamen bemerkten dat er tijdens hun afwezigheid ongewenst bezoek in de woning was geweest. Ontvreemd werden de televisie, videorecorder, stereo-installatie en een videocamera.

Maastricht, ramkraak:
Ten nadele van de eigenaar van een kledingzaak in de Grote Staat te Maastricht heeft in de nacht van zondag op maandag een ramkraak plaatsgevonden.
Maandagmorgen omstreeks 04.15 uur werd een politiepatrouille naar een modezaak gevestigd aan de Grote Staat gestuurd waar kort daarvoor een ramkraak had plaatsgevonden. Bij onderzoek bleek dat met een personenauto de toegangsdeuren van de zaak waren geforceerd. Door de druk van de auto sprongen deze uit hun sponningen en kregen de inbrekers de toegang tot het winkelgedeelte. Uit de modezaak werden daarop ongeveer 20 lerenjassen ontvreemd met een winkelwaarde van een kleine fl. 20.000. Daarnaast is er nog een fikse schade ontstaan aan de toegangsdeuren.
De eigenaar heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, woninginbraak:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de De La Rivestraat te Maastricht. De bewoner werd die nacht omstreeks 03.20 uur wakker van het geblaf van hun hond op de benedenetage van zijn woning. Toen hij beneden kwam bleek het licht in de woonkamer aan te zijn, hetgeen hij bij het gaan slapen uitgemaakt had. Uit de huiskamer werd een beurs ontvreemd met daarin enkele honderden guldens en enkele bankpasjes. De inbreker bleek via een raampje het slot van de deur geopend te hebben. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 42 jarige inwoonster van Maastricht is zondagmiddag 10 december 2000 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een auto.
De automobiliste reed zondagmiddag omstreeks 12.30 uur over de Markt te Maastricht waar zij door de politie werd gecontroleerd. Bij het eerste contact met de automobiliste bleek zij naar het gebruik van alcohol te ruiken, hetgeen door een alcoholblaastest nog eens bevestigd werd. Zij werd meegenomen naar het politiebureau waar zij haar medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 1 promille, een tweevoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoonster van Maastricht is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur in haar bezit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie