Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NRPS wijst nog een rijpaardhengst aan

Datum nieuwsfeit: 11-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the Dutch


NRPS wijst nog een rijpaardhengst aan
ERMELO - De na- en hervoorselectie voor de hengstenkeuring, die het NRPS hield op zaterdag 9 december, heeft nog een rijpaardhengst grote maat toegevoegd aan de groep die zich eind januari in de derde bezichtiging mag presenteren. Het gaat om de 3,5-jarige Flemmingh x Roemer (HK cat.nr. 28) van de comb. De Nieuwe Heuvel te Lunteren en A.P. Both te Voorthuizen. De chique donkerbruine hengst, die gefokt werd door G.S. Bakhuizen in Abcoude, toonde aan de hand en dan met name op de harde bodem dat hij over een zeer sterke, ruime en taktmatige draf beschikt. Onder het zadel van Marijke Folmer presenteerde de hengst zich bovendien dusdanig in de drie basisgangen, dat de herkeuringscommissie hem aanwees voor de tweede bezichtiging, het vrijspringen en vrij bewegen. Daarbij toonde hij voldoende springaanleg en als deze hengst aan alle veterinaire eisen heeft voldaan, zal hij op zaterdag 27 januari in de derde bezichtiging met de andere aangewezen hengsten voor de hengstenkeuringscommissie geleid worden.
Verrichtingsonderzoek
De verrichtingscommissie van het NRPS heeft op woensdag 6 december voor de derde maal de hengstenjaargang 2000 onder het zadel geïnspecteerd. De hengsten presenteerden zich in de drie basisgangen en sprongen voor de eerste keer het parcours dat ook tijdens het examen opgesteld zal staan. De training op de steeplebaan kon wegens matige terreinomstandigheden niet doorgaan. Sommige hengsten hadden een ruiterwissel ondergaan en zijn daardoor beter gaan presteren. De verrichtingscommissie heeft enkele andere eigenaren in dat opzicht een advies verstrekt. De grote maat rijpaardhengst hengst Liberty Light bleef afwezig.
Belangrijke evenementen
Het verrichtingsexamen van het NRPS vindt plaats op 24, 25 en 26 januari 2001 op het terrein van het Federatiecentrum te Ermelo. Aansluitend is op zaterdag 27 januari de Hengstenkeuring en -Showdag met de derde bezichtiging en bekendmaking van de nieuwe jaargang, en de jaarlijkse presentatie van de reeds eerder goedgekeurde c.q. erkende hengsten. Op 14 februari heeft het NRPS het na-verrichtingsexamen en de herkeuring op het programma staan.
©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie