Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Professioneel knikkeren in Breda

Datum nieuwsfeit: 11-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

PROFESSIONEEL KNIKKEREN IN DOORNBOS

Op maandag 11 december is het zover. Dan wordt het eerste winnende idee in Breda noordoost uitgevoerd. Wethouder Oomen gaat samen met de bedenker van het idee, de 14-jarige Tom Plaisier, de eerste professionele knikkerpot in gebruik nemen. Dit gebeurt om 16.00 uur bij de basisschool De Liniedoorn aan de Kleine Geren in Doornbos

Het idee van de professionele knikkerpotten is afkomstig van Tom Plaisier, een 14 jarige bewoner van Doornbos. Hij kwam op het idee toen hij zijn zusje zag knikkeren met een vriendinnetje in kuiltjes in het zand. Bij droog weer gaat dat goed maar als het geregend heeft wordt het een grote modderboel. De knikkerpotten in een tegel zijn de oplossing voor dit probleem. Hij heeft het idee verder uitgewerkt in samenwerking met de wijkorganisatie Stichting Bewonersbelangen Doornbos en Linie. In totaal worden 36 knikkerpotten aangelegd op speelplaatsen bij basisscholen en bij speeltuintjes.

De eerste knikkerpot leggen wethouder Oomen en Tom a.s. maandag samen aan. Volgend voorjaar wordt in Doornbos een knikkertoernooi georganiseerd. Zo draagt dit idee bij tot het doel op korte termijn verbeteren van de leefbaarheid in Breda noordoost.

Het idee is een van de 18 winnende ideeën die zijn uitgekozen in het kader van het project Samenwerken aan leefbaarheid in Breda noordoost. Deze zijn in juni uit ruim honderd ideeën gekozen op de bijeenkomst Noordoost .. doe(t) je wat. De ideeën moesten aan een aantal randvoorwaarden voldoen, snel en op korte termijn uitvoerbaar en geen grote investeringen vragen. Daarnaast is het belangrijk dat bedenker van het idee aangeeft hoe hij/zij een bijdrage levert aan het uitvoeren van het idee.

De overige 17 ideeën worden de komende tijd verder uitgewerkt. Zo zijn de perkjes aan het Jabbekeplantsoen bijna afgerond en wordt er gewerkt aan achtervangers bij het voetbalveld aan de Cornelis Florisstraat en de parkeerstrook aan het Korenveld (zijde Kapittelweg). Het doel van de activiteiten rond Noordoost.. doe(t) je wat is leefbaarheid van de buurten in Breda Noordoost al snel verder te verbeteren. Hiervoor heeft de gemeenteraad 700.000,- uitgetrokken.

Breda, 7 december 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie