Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Limburg subsidieert wegwerken wachtlijsten gehandicapten

Datum nieuwsfeit: 11-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

PROVINCIALE BIJDRAGE FL 250.000,- VOOR STICHTING SGL

Belangrijke stap in wegwerken wachtlijsten lichamelijk gehandicapten

De Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) ontvangt voor de inrichting van een ondersteunings- en trainingsunit in Bunde een provinciale investeringsbijdrage van 214.500,- ( 97.335). Daarnaast ontvangt SGL een bedrag van 35.000,- ( 15.882) als bijdrage in de verhuizing van zeven gehandicapte bewoners uit de Atriumflat in Kerkrade naar zelfstandige woningen. Gedeputeerde Staten zijn van mening dat de SGL een uitstekende bijdrage levert aan het oplossen van de wachtlijstproblematiek voor lichamelijk gehandicapten. Met de provinciale bijdragen kan de SGL het volledige plan om de wachtlijsten voor lichamelijk gehandicapten weg te werken uitvoeren.

De Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) wil in Bunde (gemeente Meerssen) een ondersteuningsunit c.q. werkplek inrichten voor begeleiders van lichamelijk gehandicapten in de thuissituatie. Bij de ondersteuningsunit komt ook een oefenfaciliteit voor de doelgroep uit de regio Maastricht en Mergelland.
De doelgroep wordt gevormd door lichamelijk gehandicapten die zelfstandig blijven wonen, maar wel een beroep moeten doen op professionele zorg.

In de Atriumflat te Kerkrade wordt een gehele vleugel van 10 woningen vrijgemaakt voor cliënten van de wachtlijst voor Begeleid Zelfstandig Wonen en groepswonen.

Om wachtlijsten voor lichamelijk gehandicapten weg te werken heeft de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg een totaalplan opgesteld. Uitgangspunten van het plan zijn ondermeer het scheiden van wonen en zorg en van wonen en dagbesteding. Zo besteedt de SGL veel aandacht aan het realiseren van verscheidene kleinschalige woonvormen, naast voorzieningen voor dagbesteding. De wensen van zorgvragers staan hierbij centraal. De uitvoering van dit plan kan veelal worden gerealiseerd met de extra middelen die het Rijk ter beschikking stelt voor het wegwerken van de wachtlijsten. Het inrichten van de ondersteunings- en trainingsunit in Bunde voor Begeleid Zelfstandig Wonen viel buiten deze financieringsregeling. Toch kunnen van hieruit tientallen cliënten in de regio Maastricht-Heuvelland worden geholpen. Reden voor Gedeputeerde Staten om de eenmalige investeringssubsidie van 214.500,- toe te kennen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie