Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IT-dienstverlener dicht digitale kloof met Derde Wereld

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Rotterdam, 23 november 2000

Grensoverschrijdende IT-dienstverlener dicht digitale Kennis kloof met Derde Wereld

Inter-Kennis is een unieke debutant in de wereld van de IT dienstverlening.

IT specialisten worden op tijdelijke basis bij Nederlandse partners geplaatst en 10% van de gemaakte uren wordt door Inter-Kennis geïnvesteerd in internetprojecten in Afrika. Op deze wijze levert dit nieuwe Nederlandse bedrijf, dat op 24 november tijdens de HCC dagen zijn debuut maakt, een bijdrage aan een Web dat ècht World Wide is. Het ideologische IT-bedrijf rekent op veel animo bij zowel opdrachtgevers als potentiële werknemers.

Opdrachtgevers betalen marktconforme tarieven voor Inter-Kennis specialisten en kunnen zich via Inter-Kennis afficheren met actieve deelname aan de ontwikkeling van Internet in Afrika. Werknemers wisselen werkzaamheden voor Nederlandse bedrijven af met werk aan grensverleggende internetprojecten in Afrika.

Inter-Kennis wil internetmogelijkheden in ontwikkelingslanden uitbreiden en kennis exporteren via dit medium. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van een kennisplatform. De ontwikkelingslanden hebben namelijk een enorme achterstand op het gebied van informatietechnologie. De oorzaken zijn analfabetisme, te weinig telefoonaansluitingen en een gebrek aan computers. Het gevolg: een groeiende digitale kennis kloof tussen arme en rijke landen.

Willen Derde Wereldlanden een rol van betekenis gaan spelen in de wereldeconomie, dan zullen ze de infrastructuur waarop deze economie tegenwoordig gebaseerd is ook in huis moeten hebben. Bovendien biedt communicatie via het Internet de mogelijkheid de afstand tussen Derde Wereld producenten en consumenten te verkleinen.

Inter-Kennis heeft inmiddels in Mali, in het dorpje Kati, een eerste joint venture. Inter-Kennis neemt zonder winstoogmerk deel in deze onderneming en heeft hierin een minderheidsbelang. Wel wordt toegezien op de economische haalbaarheid. Het eerste gezamenlijke doel is het opzetten van een internetcafé waar de lokale bevolking. Bijzonder daarbij is dat de jeugd gratis toegang heeft tijdens bepaalde uren. De officiële opening van deze vestiging is gepland in januari 2001.

Voor de opening in Nederland heeft Inter-Kennis gekozen voor de populaire HCC dagen. Met veel tamtam hoopt Inter-Kennis in een bedoeïenentent (8A040) de nodige contacten te leggen met IT-ers en IT-bedrijven. Vanaf 24 november zal nter-Kennis tevens te vinden zijn op het net (www.inter-kennis.nl).

Einde bericht

Meer informatie: Wim Wijting, directeur, telefoon: (010) 214 32 35 of 06 543 920 19 wwijting@inter-kennis.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie