Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Etalage couturier Molenaar dichtgeplakt met actieposters

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Frans Molenaar 'dom bontje'
Etalage couturier dichtgeplakt met actieposters 'meer haar dan hersens'

In de nacht van 11 op 12 december heeft Bont voor Dieren de etalage van couturier Frans Molenaar, in de Jan Luijkenstraat 104 in Amsterdam dichtgeplakt met haar nieuwe actieposter 'meer haar dan hersens'. De actie is het startsein van de nieuwe postercampagne van Bont voor Dieren gericht tegen het verwerken en het dragen van bont. Het enige haar dat de dame op de poster draagt is afkomstig van een dood dier. De poster laat aan duidelijkheid niets te wensen over: Als je met bont werkt of het draagt ben je een dom bontje. De modeontwerper verwerkte dit jaar meer bont dan ooit in zijn collectie. Om het nog bonter te maken verkoopt Molenaar zijn bontaccessoires nu exclusief via de internetsite van het bontinstituut. Geen vos, nerts, hermelijn, wasbeer of ander pelsdier is nog veilig voor de ontwerpersmessen van deze modekunstenaar.

Gelijk met de posteractie is de nieuwe website van Bont voor Dieren, www.dombontje.nl gelanceerd. Dierenvrienden kunnen op de site een cyberprotest naar Frans Molenaar sturen om hem aan te sporen geen bont meer te gebruiken.

Het gebruik van echt bont is een vorm van zinloos geweld tegen dieren. Wereldwijd maakt mode elk jaar 40 miljoen slachtoffers onder pelsdieren. Pelsdieren worden speciaal gefokt voor hun vacht in kleine hokjes of uit de natuur gevangen met gruwelijke wildklemmen.

De posters zijn verspreid in zeven steden; Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Arnhem en Maastricht.

Amsterdam, 12 december 2000

Meer informatie:

Drs Lieke Keller
campagnecoördinator

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie