Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kosten uitvoering WOZ beter beheerst

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: KOSTEN UITVOERING WOZ BETER BEHEERSTPersberichtnr.

00/266

Den Haag

12 december 2000

KOSTEN UITVOERING WOZ BETER BEHEERST

De kosten voor de uitvoering van de wet WOZ zullen beter worden beheerst. De uitvoering van de WOZ door gemeenten zal met ingang van 2003 aan een kostenplafond van 240 miljoen gulden worden gebonden. De verdeelsleutel voor de kosten van deze uitvoering worden ook aangepast, met een lager aandeel voor de waterschappen. De kosten zullen voor 45% door de gemeenten, voor 40% door de Belastingdienst en voor 15% door de waterschappen worden gedragen. In de huidige situatie is deze verdeling 40; 30; 30. Dit is de uitkomst van een bestuurlijk overleg op 6 december jl. waarover staatssecretaris Bos van Financiën de Tweede Kamer per brief heeft geïnformeerd.

In het bestuurlijk overleg bleek bij alle partijen de sterke behoefte om de maatschappelijke kosten van de uitvoering van de Wet WOZ te beheersen. Het kostenplafond van 240 miljoen met ingang van 2003 veronderstelt wel een tweetal veranderingen in de regelgeving, anders zal het plafond 270 miljoen bedragen. Het akkoord maakt een goede uitvoering van het WOZ-proces mogelijk waarbij, naast de zorg voor tijdige en kwalitatief goede levering van gegevens, ook afspraken zijn gemaakt over de beheersing van de totale maatschappelijke kosten. Het bereikte akkoord zal op donderdag 14 december met de Kamer worden besproken.

De integrale brief van staatssecretaris, evenals het besluitvormingsmemorandum waarin het akkoord is weergegeven, zijn te vinden op de Internetsite van het ministerie van Financiën: www.minfin.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie