Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Partners in milieutechnologie treffen elkaar op bijeenkomst

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Senter
Zoek soortgelijke berichten
Senter

12 Dec 2000.

Partners in milieutechnologie vinden elkaar tijdens Eureka-koppelbijeenkomst

Meer dan 175 Europese en Amerikaanse bedrijven en kennisinstellingen hebben de kans gegrepen om een partner in milieutechnologie te vinden tijdens het US/European Partnering Event for Environmental Technologies op 29 en 30 november in Amsterdam. Uit de evaluatie blijkt dat de bijeenkomst een groot aantal concrete afspraken heeft opgeleverd. Minister Jorritsma van Economische Zaken, die het evenement opende, benadrukte het belang van een evenement waarbij internationale samenwerking op het gebied van milieutechnologie centraal staat. ´Baanbrekende technologieën zijn de sleutel voor het oplossen van milieuproblemen´, aldus Jorritsma.

Het Partnering Event richtte zich op bedrijven en onderzoeksinstellingen uit Europa en de Verenigde Staten die partners zoeken om samen innovatieve milieutechnologieprojecten te ontwikkelen. Op het evenement waren behalve Nederland en de Verenigde Staten nog 24 andere landen uit West- en Oost-Europa vertegenwoordigd; allen leden van het Eurekanetwerk (Eureka is het R&D samenwerkingsprogramma van 29 landen met de Europese Commissie). Senter organiseerde de bijeenkomst samen met de Amerikaanse organisatie IETO, die milieutechnologie stimuleert.

De deelnemers voerden in totaal meer dan driehonderd individuele gesprekken met potentiële samenwerkingspartners. Uit de evaluatie blijkt dat het evenement nu al één concreet samenwerkingsproject heeft opgeleverd. Verder zijn meer dan twintig samenwerkingsafspraken gemaakt. Veel belangstelling was er ook voor de thematische sessies, waarin enkele bedrijven een toelichting gaven op waterstof als duurzame energiedrager van de toekomst (ook als brandstof voor auto´s) en de ontwikkeling van technieken voor duurzame landbouw.

De website die speciaal voor het partnering event is ontwikkeld, www.et3m.net/, blijft bestaan. De zoektocht naar technologische samenwerking stopt immers niet na dit evenement. Bedrijven en instellingen kunnen samenwerkingspartners vinden door hun technologische ideeën op deze site te plaatsen. Ook kunt u contact met Senter opnemen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie