Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluiten gemeente Zutphen

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zutphen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zutphen

Gemeenteraad vergadert

De gemeenteraad van Zutphen vergadert dit jaar voor het laatst op maandag 18 december aanstaande. De vergadering begint om 19.30 uur in de raadzaal van het oude stadhuis, 's-Gravenhof 1. De vergadering is openbaar. Op de agenda staan vooralsnog 23 onderwerpen. Enkele daarvan:

* aanpassing van de tarieven belastingen

* ontslagaanvragen van gemeentesecretaris J.H. Bruseker en gemeentearchivaris M.R. Hermans

* Zutphania Turrita

* onderzoek afvaltarieven

* vaststelling van het landschapsbeleidsplan.
Parkeervergunningen 2001

Vanaf maandag 8 januari a.s. zijn de parkeervergunningen voor het jaar 2001 af te halen bij de balie van de afdeling Burgerzaken in de hal van het stadhuis, 's Gravenhof 2.
Het stadhuis is geopend van maandag t/m donderdag, van 8.30-16.00 uur en op vrijdag van 08.30-12.00 uur. Bovendien is de balie van de afdeling Burgerzaken geopend op donderdagavond van 17.30-19.30 uur. De parkeervergunningen van 2000 zijn te gebruiken tot en met woensdag 31 januari 2001.

Bewoners
Bewoners van het gebied waar vergunninghoudersplaatsen zijn, komen in aanmerking voor een bewonersvergunning. Deze kost evenals in de afgelopen jaren ( 75,--. Bij het afhalen moet het kentekenbewijs van de auto worden getoond en een legitimatiebewijs. Op de vergunning wordt het kenteken vermeld. De vergunning is geldig voor vergunninghoudersplaatsen en, met uitzondering van koopavonden, ook voor betaalde parkeerplaatsen vanaf 18.00 uur.

Bedrijven
Zakelijk belanghebbenden hebben inmiddels een beschikking ontvangen. Daarin staat hoeveel vergunningen afgehaald kunnen worden. Dit aantal is afhankelijk van het aantal werknemers: 1-10 werknemers geeft recht op 1 vergunning; 10-20 werknemers geeft recht op 2 vergunningen en bij 20 werknemers of meer kunnen 3 vergunningen worden toegewezen. Ook deze vergunningen kunnen bij de balie van de afdeling burgerzaken worden opgehaald. Daarbij moet de beschikking overlegd worden en een uittreksel van de Kamer van Koophandel, waaruit blijkt dat het bedrijf in Zutphen is gevestigd en hoeveel medewerkers in dienst zijn. Op deze vergunningen wordt geen kenteken vermeld, zodat zij in verschillende auto's kunnen worden gebruikt. De kosten bedragen ( 210,-- per vergunning. De vergunningen zijn niet geldig voor de betaalde parkeerplaatsen.
Indien u geen beschikking heeft ontvangen of wenst u nadere informatie, dan kunt u contact opnemen met mevrouw M. Brinker, Dienst Stadswerk, telefoon: 58 73 04.

Historisch Eme

Van 1990-2000 is voorafgaand aan de woningbouw archeologisch onderzoek verricht op de zandrug in het voormalige buurtschap Ooyershoek. De resultaten van de eerste vijf jaar onderzoek zijn geboekstaafd in het boek 'Leesten en Eme' uit 1996. De opgravingen op de terreinen Laaksche Veld en Laaksche tuin (1998-2000) hebben belangrijke informatie geleverd over de bewoningsgeschiedenis van dit gebied. Het verdwenen buurtschapje Eme blijkt bijna 2000 jaar continu bewoond te zijn geweest. Op de terreinen zijn nederzettingssporen uit de vierde tot zevende eeuw gevonden. Deze periode wordt ook wel de 'donkere middeleeuwen' genoemd omdat we er zo weinig van weten. Het onderzoek waarover dit rapport verslag doet, draagt niet alleen op lokaal maar ook op bovenregionaal niveau bij aan onze kennis over deze periode.

Geheel op zichzelf staat het bijzondere onderzoek naar de prehistorische jagers-v'2erzamelaars die meer dan 10.000 jaar geleden hun sporen achterlieten op de zandrug. Aan dit onderzoek wordt nog druk gewerkt door de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek.

De opgravingen werden mogelijk gemaakt door de projectontwikkelaars Van Wijnen, projectgroep Oost, Mabon-Johan Matser projectontwikkelingen, de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek en de gemeente Zutphen.

Afgelopen maandag is het onderzoeksrapport 'Eme in de Romeinse en Frankische tijd' van Drs. H.M.P. Bouwmeester gepresenteerd. De heer Bouwmeeser bood het eerste exemplaar van het onderzoek aan aan wethouder Van Osch in de trouwzaal van het oude stadhuis.

Zwarte kratje

Het gaat goed met het scheiden van afval met behulp van het zwarte kratje. Maar met name over de papierinzameling zijn hier en daar wat ondduidelijkheden.

* Er rijdt een aparte auto voor het papier. Het papier mag dus niet in het zwarte kratje, maar moet ernaast in een niet te grote doos of als een stapel met een touwtje erom.

* papier moet in niet al te grote dozen. Er zijn de afgelopen tijd verschillende medewerkers van Delta die, al dan niet tijdelijk, uitvallen omdat ze zich vertillen aan het papier. De inwoners die te grote dozen aan de weg zetten, denken misschien dat zij de enigen zijn die eens een keer een grote doos aan de weg zetten. Niet dus. Er zijn teveel inwoners die dit doen.

Medewerkers van Delta gaan rode kaarten uitdelen als het papier niet goed aan de weg wordt gezet. Een rode kaart betekent, helaas, in dat geval ook dat het papier niet meegenomen wordt. Voor meer informatie: Afval-Informatie-Lijn van Berkel Milieu, telefoon 0575 545 646 van 9.00-12.30 en 13.00-16.00 uur.
Kerst in je straat

De opgaven voor de kerstversieractie 'Kerst in je straat 2000' in wijk A beginnen te lopen. Maar er kunnen er nog meer bij. Immers hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dus mobiliseer uw buren en breng de straat in kerstsfeer. Laat de fantasie en creativiteit de vrije loop. Geef u op bij bureau wijkaanpak, tel 587180. U ontvangt zo snel mogelijk een informatiepakketje met daarin een lijst met nuttige tips en aandachtspunten, deelnamevoorwaarden en een filmrolletje. Wij willen graag zoveel mogelijk foto's van het versieren. Het rolletje moet uiterlijk 18 december ingeleverd worden bij bureau Wijkaanpak. De foto's worden gebruikt voor een fotoexpositie die u tijdens de prijsuitreiking kunt bekijken.
De prijsuitreiking is op donderdag 21 december vanaf 19.30 uur in het restaurant van woonzorgcentru Het Nieuwe Bornhof aan de Hobbemakade. Een extra tip: kinderen vinden het vaak erg leuk om mee te helpen, maak hier gebruik van. De Stichting Welzijnswerk Zutphen stelt een 'kerstkist' beschikbaar. Hierin zitten allerlei materialen, gereedschap en beschrijvingen voor het maken van verschillende kerstartikelen zoals raamhangers, kerstballen, lantaarntjes en dergelijke. Misschien 2 vliegen in 1 klap?? De kerstkist kan gereserveerd worden bij de Stichting Welzijnswerk Zutphen op tel. 519613.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...