Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet stemt in met nieuwe ammoniakwet

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Kabinet stemt in met nieuwe ammoniakwet en treft maatregelen tegen ongewenst anticiperen

Het kabinet heeft vandaag ingestemd met de Wet ammoniak en veehouderij. Het wetsvoorstel wordt aan de Raad van State voor advies voorgelegd. De nieuwe wet zal de Interimwet ammoniak en veehouderij vervangen en moet uiterlijk op 1 januari 2002 in werking treden.

In het wetsvoorstel is een regeling getroffen die nieuwvestiging en uitbreiding van veehouderijen in bos- en natuurgebieden die gevoelig zijn voor verzuring en in een zone van 500 meter daaromheen, moet tegengaan.
De regeling houdt in dat een vergunning voor oprichting of uitbreiding van een veehouderij, die is aangevraagd op of na 8 december 2000, bij het in werking treden van de nieuwe wet zal vervallen. Alleen wanneer de betreffende vergunning niet in strijd blijkt te zijn met de nieuwe wet, zal deze in stand blijven.

Het kabinet heeft tot deze regeling besloten om te voorkomen dat de uitvoering van het ammoniakbeleid en de reconstructie van de concentratiegebieden in de komende jaren worden ondermijnd, doordat vooruitlopend op de nieuwe ammoniakwet veehouderijen zich in en nabij de kwetsbare natuurgebieden gaan vestigen of bestaande veehouderijen daar gaan uitbreiden.

Download de brief

Zie het originele bericht voor downloaden van bestanden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie