Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AOW/Anw en aanvullend pensioen afzonderlijk uitbetaald

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

www.minszw.nl

MINSZW: AOW/Anw afzonderlijk uitbetaald

Nr. 2000/224
12 december 2000

AOW/Anw en aanvullend pensioen afzonderlijk uitbetaald

AOW- en Anw-gerechtigden die tevens aanvullend pensioen ontvangen, krijgen dit met ingang van 1 januari 2002 afzonderlijk uitbetaald. De AOW of Anw komt dan van de Sociale Verzekeringsbank en het aanvullend pensioen van het pensioenfonds. Nu worden AOW of Anw en aanvullend pensioen in een aantal gevallen als één bedrag uitgekeerd door het pensioenfonds.
De Eerste Kamer is akkoord gegaan met een wetsvoorstel van staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waarin dit is geregeld.

In de meeste gevallen ontvangen mensen hun AOW- of Anw-uitkering nu al van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en een eventueel aanvullend pensioen van hun pensioenfonds. Zo.n 500.000 mensen, aangesloten bij twaalf fondsen, ontvangen beide bedragen echter in één keer van hun pensioenfonds. Dit leidt tot extra werk voor de SVB omdat de systemen en werkprocessen niet goed aansluiten op die van de pensioenfondsen.

Door de bedragen in de toekomst apart uit te betalen vervalt dit extra werk.
Bovendien krijgen gepensioneerden bij gescheiden betaling van de bedragen beter inzicht in de omvang en ontwikkeling van de uitkeringen en in de verantwoordelijkheid daarvoor.

12 dec 00 13:11

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie