Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Fryslân 12-12-2000
Politieberichten van dinsdag 12 december (07.00 - 13.00 uur)

Haskerdijken: vrachtwagen in sloot
Maandag omstreeks 16.25 uur vond op de Rijksweg A 32 onder Haskerdijken een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een vrachtwagencombinatie reed in een flauwe bocht van de weg rechtdoor, daar de wagen niet meer reageerde op een stuurbeweging. De vrachtwagen, geladen met 40.000 eendagskuikens, kwam daardoor in de sloot naast de weg terecht. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Meppel, bleef ongedeerd. De vrachtwagen is, omstreeks 23.00 uur, weggesleept en zal aan een technisch onderzoek worden onderworpen. Het verkeer ondervond nagenoeg geen hinder en behoefde niet te worden omgeleid.

Oosterwolde: inbraak woning
Maandag tussen 17.45 en 21.00 uur werd ingebroken in een woning aan het Rozendael. Door een verbouwing kon een binnendeur op vrij eenvoudige wijze worden geopend. Uit de woning werden een videorecorder, een GSM en drie bankpasjes weggenomen. De eigenaar, een 26-jarige inwoner van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Groeneweg. Een ruit aan de rechter achterzijde van de auto werd ingeslagen. Uit de auto werden een carkit, een radio/cd-speler, een rijbewijs en kentekenbewijs weggenomen. De eigenaar, een 52-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: kettingbotsing
Dinsdag omstreeks 08.00 uur vond op de Groningerstraatweg tussen de verkeerslichten Aqua Lutra en de Anne Vondelingweg een aanrijding plaats waarbij in totaal acht auto`s waren betrokken. De aanrijding vond plaats op de linkerrijstrook van de rijbaan richting Leeuwarden. Een 36-jarige inwoonster van Augustinusga reed achter op haar voorligger, waardoor de daarvoor stilstaande auto`s op elkaar schoven. Twee bestuurders klaagden over lichte nekpijn, maar behoefden niet gebruik te maken van de inmiddels ter plaatse gekomen ambulances. Vijf auto`s moesten worden weggesleept. De rijbaan, die besmeurd was met olieresten en koelvloeistof, werd schoongemaakt door de provincie. Omstreeks 09.30 uur werd de linkerrijstrook weer vrij gegeven voor het verkeer en was de inmiddels ontstane file tot aan de afslag E 10, vrij snel opgelost.

Drachten: inbraak school
Afgelopen zondag tussen 19.00 en 19.25 uur werd ingebroken in een school van het Liudger College aan de Splitting. Een toegangsdeur werd opengebroken. Verschillende leslokalen werden bezocht en uit de kasten werd voornamelijk elektrisch handgereedschap weggenomen. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. Een 62-jarige inwoner van Ureterp heeft, namens de scholengemeenschap, aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8271

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie