Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Foto-oproep voor nieuw boek Hoogezand-Sappemeer

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(top)

Hoogezand, 12 december 2000. 2000/74

Foto-oproep voor nieuw boek over HS

Het Gemeentearchief van Hoogezand-Sappemeer wil in 2001 een nieuw fotoboek samenstellen met de titel Focus op Hoogezand-Sappemeer. De publicatie zal 84 paginas bevatten met ongeveer 100 fotos die voornamelijk gemaakt zijn in de periode 1930-1980. Medio november 2001 zal het boek verschijnen.

Om te komen tot een uniek boek gaat een werkgroep op zoek naar zoveel mogelijk nog niet eerder gepubliceerde fotos. Te denken valt aan opnames van evenementen en afbeeldingen van mensen in een herkenbare omgeving in de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Met nadruk wordt er op gewezen dat het hier ook de buitendorpen van de gemeente betreft.

Om een bijzonder boek te kunnen uitbrengen organiseert de gemeente HS een foto-inbrengavond, waar mensen hun fotos kunnen laten beoordelen. De avond vindt plaats op donderdag 25 januari van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis en mensen die in het bezit zijn van originele fotos uit de periode 1930-1980 worden hierbij opgeroepen om deze avond te bezoeken. De fotos zullen in bruikleen aan het Gemeentearchief moeten worden gegeven. Na de publicatie krijgt u uw originele fotos weer retour. Indien inbrengers verhinderd zijn, kunnen ze contact opnemen met het Gemeentearchief.

Vorig jaar heeft vrijwel dezelfde werkgroep met succes het boek Hoogezand-Sappemeer in de voorbije eeuw gepubliceerd. Hiervan zijn inmiddels ruim 1700 exemplaren verkocht.

Voor meer informatie kunt u concact opnemen met de heer M. Ahlte of de heer Smedes,
telefoon (0598) 373 683.

(top)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie