Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: beveiligen van diensten via telefoon

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Nijmegen

Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in december plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Plaats van de academische plechtigheden: KUN -Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2. Als u meer informatie wenst over (een van) deze gebeurtenissen kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.

Di 12-12-2000 Sprekerverificatie bij beveiligen van diensten via telefoon
15:30 uur Ir. J.W. Koolwaaij (Letteren)

Titel proefschrift: Automatic speaker
verification in telephony: a probabilistic approach Promotor: Prof. dr. L.W.J.
Boves
Woonplaats: Enschede


Automatische sprekerverificatie is het automatisch vaststellen en herkennen van iemands identiteit met behulp van karakteristieke eigenschappen in de stem. Sprekerverificatie wordt vooral toegepast wanneer de ontvanger zekerheid wil hebben over de identiteit van een persoon. Het proefschrift van ir. Koolwaaij richt zich op toepassingsgebieden als het beveiligen van diensten via de telefoon, zoals bijvoorbeeld thuiswinkelen, thuisbankieren of persoonlijke telecom diensten. Daarnaast besteedt de promovendus aandacht aan het opsporen en volgen van sprekers in telefoonconversaties. Tenslotte beschrijft hij een sprekerverificatiedemo die toegankelijk is via het world wide web en de extra moeilijk-heden die het web als interface met zich meebrengt.
E-mail: (koolwaaij@telin.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie