Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontplooiing UNMEE voorloopt voorspoedig

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensiePersberichten


aankomst HrMs Rotterdam Ontplooiing UNMEE voorloopt voorspoedig

In de haven van Massawa wordt hard gewerkt aan het ontladen van Hr.Ms. Rotterdam en de andere schepen die zijn ingezet voor het overbrengen van het materieel voor de UNMEE-vredesmacht. In totaal hebben de Nederlandse militairen ongeveer vier miljoen kilo materiaal bij zich, waaronder Patria pantserwagens en Chinook-helikopters. Het materiaal wordt overgebracht naar Dekhemare, waar het Nederlandse logistieke hoofdkwartier is ondergebracht. Op dinsdag 12 december wordt het eerste deel van de hoofdmacht overgevlogen naar Afrika. Uiteindelijk zal de Nederlandse bijdrage uit UNMEE bestaan uit 1.100 militairen, waaronder 750 mariniers.

De chauffeurs die de voertuigen van de haven Massawa naar Dekhemare overbrengen, worden terugggevlogen naar Massawa met door de VN gehuurde helikopters van Russische makelij. Deze zijn, totdat de Chinook-helikopters van de luchtmacht operationeel zijn, ook beschikbaar voor eventuele medische spoedtransporten. Zolang het militaire hospitaal nog niet klaar is, worden patienten overgebracht naar Hr.Ms. Rotterdam die beschikt over goede medische voorzieningen.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie