Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gebouwen Van Nellecomplex R'dam rijksmonumenten

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Pakhuizen en fabrieksterrein van Nellecomplex krijgen rijksmonumentenstatus

(12-12) Het College van B. en W. stelt de Gemeenteraad voor een aantal delen van het Van Nellecomplex bij de staatssecretaris voor Cultuur voor te dragen als rijksmonument. Het gaat om een reeks pakhuizen (Schiehallen uit 1943), de laad- en loskade en het fabrieksterrein. De rest van de Van Nellefabriek is in 1984 al aangewezen als rijksmonument.

Het College vindt dat de Van Nellefabriek een monument van wereldfaam is en dat de monumentale gedeelten in hun geheel beschermd moeten worden. Met deze voordracht is dat nu het geval. De fabriek, eigendom van een bouwbedrijf, wordt nu gerestaureerd en verbouwd tot een Ontwerpfabriek, een verzamelgebouw voor communicatie en design. Voor de restauratie dient de gemeente een subsidieaanvraag van fl. 5 miljoen in bij de staatssecretaris voor Cultuur.

De Van Nellefabriek, gebouwd tussen 1925-1931 is een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen. Het complex was oorspronkelijk in gebruik voor de verwerking van koffie, thee en tabak. Het ontwerp is van de architecten J.A. Brinkman en L.C. van der Vlugt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie