Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Woonvorm dementerende ouderen in Leek krijgt f 75.000,-

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 12 december 2000 Persbericht nr
. 221

Woonvorm dementerende ouderen in Leek krijgt f 75.000,-

Gedeputeerde Staten hebben vandaag besloten een bijdrage van f75.000,- te geven aan een nieuw te bouwen woonvorm voor dementerende ouderen in Leek. De nieuwe woonvorm is een initiatief van verzorgingshuis Vredewold (Leek), Stichting Huisvesting Vredewold (Leek) en Verpleeghuis Het Zonnehuis (Zuidhorn).

Tien bewoners

In het project begeleid wonen in Leek kunnen straks 10 personen wonen met 24-uurs begeleiding. De bewoners hebben allemaal een eigen zit/slaapkamer en een sanitaire unit. Daarnaast zijn er algemene ruimten zoals een gemeenschappelijke huiskamer en een keuken. Voor het project heeft de Stichting Huisvesting Vredewold grond in Leek gekocht en inmiddels is met de bouw van de units gestart.

Samenwerking

De drie organisaties (verzorgingshuis Vredewold Leek, Stichting Huisvesting Vredewold, Leek en Verpleeghuis Het Zonnehuis, Zuidhorn) werken al een aantal jaren aan een project begeleid wonen voor dementerende ouderen in Zuidhorn. De bedoeling is om in Leek eenzelfde vorm van begeleid wonen te maken als men in Zuidhorn kent onder de naam 'De Woonhaven'. Het verschil tussen beide vormen van begeleid wonen is dat de dementerende ouderen in Leek bij het erger worden van de dementie niet naar een verpleeghuis hoeven, maar er altijd kunnen blijven wonen. Verpleeghuis het Zonnehuis zal in samenwerking met verzorgingshuis Vredewold de zorg leveren aan de bewoners van de nieuwe woonvorm.

Kosten

De totale bouwkosten van het project zijn f 1,2 miljoen. Door een bijdrage van de volgende organisaties kan de huurprijs beperkt blijven tot f800,-, wat betekent dat de bewoners nog in aanmerking kunnen komen voor huursubsidie:

bijdrage RCG-BWS in de bouwkosten f 125.000,-- bijdrage woningbouwcorporatie f 100.000,--
bijdrage Gemeente Leek f 75.000,--

bijdrage Provincie Groningen
f 75.000,--
f 375.000,--

De f75.000,- is bestemd voor de aanleg van een (brancard)lift, die nodig is omdat het gebouw twee bouwlagen krijgt. Het geld is afkomstig uit de reserve co-finaciering Economische en Sociale Infrastructuur.

Noot voor de pers: voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Bestuurscontacten, Joske Kluvers 050 - 316 41 39.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie