Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdam wil rechtmatigheidoordeel in accountantsverklaring

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Rotterdam wil rechtmatigheidoordeel in accountantsverklaring jaarrekening

Als eerste Nederlandse gemeente wil Rotterdam overgaan tot de opname van een rechtmatigheidoordeel in de accountantsverklaring bij de jaarrekening. Tevens heeft Rotterdam een auditplatform opgericht dat regels formuleert voor het controlebeleid. Dit platform kan de gemeentelijke accountant verzoeken voor onderdelen van de begroting strengere controletoleranties te hanteren.

De betekenis van de accountantsverklaring is het afgelopen jaar landelijk onderwerp van discussie geweest. De discussie spitst zich momenteel toe op de mate waarin de accountantsverklaring zekerheid biedt voor de rechtmatigheid van de publieke uitgaven. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie