Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA wil opbrengst heffingen investeren in openbaar vervoer

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

"Opbrengst heffingen investeren in openbaar vervoer in plaats van algemene middelen"

"Burgers raken cynisch als zij wel financiële offers moeten brengen door middel van heffingen, maar tegelijk niet merken dat er werkelijk iets mee gebeurt dat duurzaamheid naderbij brengt. Het rapport pleit ervoor om de opbrengst van heffingen veel meer te steken in beter openbaar vervoer en in de ontwikkeling van duurzame energiebronnen en productiewijzen, dan naar de algemene middelen te laten vloeien, zoals met de regulerende energieheffing grotendeel gebeurt".

Dit zei CDA-voorzitter Marnix van Rij tijdens de presentatie van het rapport "Partners in Duurzaamheid" vanmiddag.

Het rapport roept op tot betere integratie van economische, ecologische en sociale doelstellingen, die thans in het beleid nog teveel een afzonderlijke plaats innemen, aldus Van Rij.

Volgens de studiecommissie die, onder leiding van drs. P.B. van Geel, het rapport heeft geschreven, moet deze integratie tot uitdrukking komen in één maatstaf voor de ontwikkeling van de samenleving, waarin economische groei een van de onderdelen vormt. Deze maatstaf moet in de Troontrede als kwaliteitsindicator gaan fungeren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie