Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Het VOC-onderzoek naar de dynamiek van strategievorming

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Koersvorming in context. Het VOC-onderzoek naar de dynamiek van strategievorming

Datum dinsdag 12-12-2000
Tijd 12:00 uur

Promovendus H.M.J.H. Banens

Promotor Promotor is prof. dr. W.L. Buitelaar
Banens bestudeerde voor zijn proefschrift strategievorming bij ondernemingen (door hem koersvorming genoemd), aan de hand van het door hem geïntroduceerde VOC-model. Dit laatste staat voor Visie, Ondernemerschap en Consolidatie, de drie krachten die in dit model ten grondslag liggen aan de strategievorming. Daarnaast maakt hij nog een onderscheid in drie processen: planvorming, besluitvorming en de operationele processen die bepalend zijn voor de koersvorming. De kerngedachte van het proefschrift is dat de dynamiek van koersvorming het best begrepen kan worden in relatie tot de context. De context wordt hierbij getypeerd aan de hand basisactiviteiten, namelijk product-, project-, en inspanningsactiviteiten. Aan de hand van de uiteenlopende combinaties die zich kunnen voordoen op grond van de typologieën in dit model worden geïntroduceerd analyseert de auteur de verschillen in organisatievorm en aansturing, en de fricties die zich hierbij onder invloed van de markt kunnen voordoen.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie