Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FC Twente - Roda JC

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FC Twente

2000-12-10

FC Twente - Roda JC

Nog een keer zal FC Twente dit jaar zijn te bewonderen in het eigen Arke-stadion. Aankomende dinsdag 12 december om 20.00 uur zal de ploeg uit Enschede de degens kruizen met Roda JC. Toevalligerwijs was dit ook de laatste thuiswedstrijd van FC Twente in het jaar 1999. Destijds wonnen de tukkers met 2-1.

Na de 1-0 nederlaag van FC Twente tegen een zwaar gehavend NEC had trainer Fred Rutten iets meer dan een week de tijd om zijn ploeg voor te bereiden op de wedstrijd van komende dinsdag. Nadeel voor de trainer is het feit dat hij tegen Roda liefst vier of vijf basisspelers door schorsingen en blessures zal moeten missen.

Rutten kreeg dit weekend wel de kans om de aankomende tegenstander zelf nog een keer te bekijken. Roda JC kwam namelijk afgelopen zaterdag nog in actie en ging tegen Willem II met 0-1 onderuit. Voor zowel FC Twente als Roda JC zijn de punten van groot belang om aansluiting met de subtop te behalen (FC Twente) cq. te behouden (Roda JC).

Lees ook onze voorbeschouwing.2000-12-07
FC Twente Nieuws: uitslagen: Puntendeling in Tilburg 2000-11-18 Puntendeling in Tilburg
De ploeg van trainer Fred Rutten kwam zaterdagavond niet verder dan een 2-2 gelijkspel in de uitwedstrijd in Tilburg tegen Willem II. FC Twente kwam twee maal op voorsprong door doelpunten van Pahlplatz en Van der Laan. De Tilburgers zagen echter kans om net zo vaak langszij te komen.
Het gelijke spel was gezien de kansen van beide ploegen wellicht een terechte uitslag te noemen. Beide ploegen schoten er echter weinig mee op aangezien voor de weg naar boven 3 punten zowel bij Willem II als bij FC Twente zeer welkom waren geweest.

lees het wedstrijdverslag

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie