Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brinkhorst stelt Cie Structuurversterking Veenkoloniën in

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij


MIN LNV: Uitnodiging voor de pers

Persbericht nr. 53

Op dinsdag 12 december installeert minister Brinkhorst de Commissie Structuurversterking Veenkoloniën. De installatie vindt plaats om 13.30 uur op het departement van LNV (Bezuidenhoudseweg 73). Op 16 november heeft het kabinet ingestemd met het voorstel van minister Brinkhorst van LNV, minister Pronk van VROM en staatssecretaris Ybema van EZ om, samen met het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, de Commissie Structuurversterking Veenkoloniën in te stellen.
De commissie maakt een analyse van de huidige sociaal-economische situatie van de Veenkoloniën. Daarbij wordt ook bezien in hoeverre eerder getroffen maatregelen effectief zijn geweest. Bovendien wordt in de analyse een relatie gelegd met de Duitse deelstaat Niedersachsen, die een vergelijkbare problematiek kent.

De commissie is als volgt samengesteld;
mr. R.J. Hoekstra - voorzitter, lid Raad van State mw. T. Poortenaar - oud-gedeputeerde Utrecht mw. M.C. Meindertsma - lid Eerste Kamer PvdA ir. B. Bijvoet - voormalig voorzitter hoofddirectie Campina-Melkunie prof.dr. P.P.P. Huigen - hoogleraar RU Groningen (Ruimtelijke
Wetenschappen)

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de installatie van de commissie.
www.minlnv.nl

11 dec 00 13:13

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie