Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Tilburg geeft Nota Harmonieterrein vrij voor inspraak

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

12-12-2000

Inspraak op uitgangspunten Harmonieterrein

Gemeente ontwikkelt zelf wonen, kantoren en/of winkels

Maandag 11 december jl. heeft het college van burgemeester en wethouders de Nota van Uitgangspunten voor het Harmonieterrein vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. De uitgangspunten in de nota hebben betrekking op de inrichting van het terrein, dat afgebakend wordt door de Poststraat, de Langestraat, de Tuinstraat en de Stationsstraat.
De uitgangspunten zijn: handhaven van het buurthuis en de monumentale bomen, handhaven aantal vierkante meters groen, verplaatsen van het basketbalveldje, nieuwe bebouwing van hoogwaardige architectuur, nieuwe bebouwing in de Stationstraat, invulling Poststraat en Langestraat met woningen, zoveel mogelijk ondergronds parkeren en zo min mogelijk parkeren in de openbare ruimte.
Andere uitgangspunten betreffen de verbetering van het wandbeeld van de Poststraat en de hoek Tuinstraat/Langestraat, het aanpassen van de achterkanten van de kavels aan de Stationsstraat en de Tuinstraat.

Bijna een jaar geleden kocht de gemeente het terrein aan. Het terrein biedt namelijk mogelijkheden voor de ontwikkeling van woningen en andere functies. Het afgelopen jaar is gebruikt om de wensen en mogelijkheden van het terrein te inventariseren. De gemeente sprak met Stichting Stadskern, Stichting Binnenstad, jongerenwerk Attak en de Vereniging van Eigenaren Stationsstraat. Namens de bewoners werd een schetsontwerp gepresenteerd en een projectontwikkelaar maakte eveneens een ontwerp. Vanaf vandaag tot eind januari ligt de Nota van Uitgangspunten ter inzage in het buurthuis in de Langestraat. In januari 2001 wordt een inspraakavond gehouden in het buurthuis, waarvoor belanghebbenden een uitnodiging zullen ontvangen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie