Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maarssen oplossing herhuisvesting jongerencentrum Confetti

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
12 december 2000

Maarssen: alternatieve situering jongerencentrum Bisonsport goede oplossing

De gemeente Maarssen heeft een oplossing gevonden voor de herhuisvesting van het jongerencentrum Confetti. De activiteiten van het centrum zullen meer worden geïntegreerd met al bestaande functies in het Bisonsport-complex. Het nieuwe jongerencentrum wordt gesitueerd op de eerste verdieping, die wordt aangepast en uitgebreid. Niet alleen jongeren zullen het centrum kunnen gebruiken, maar ook ouderen, verenigingen en stichtingen. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan ruim 200 bezwaren van omwonenden die overlast verwachtten bij de oorspronkelijke situering van het jongerencentrum aan de andere kant van het sportcomplex. De herhuisvesting van het jongerencentrum is nodig, omdat de oude boerderij vlakbij het spoor, waar het centrum nu gehuisvest is, wordt afgebroken vanwege de spoorverdubbeling bij Maarssen.

Op de hoorzitting met de omwonenden gaf de gemeente aan dat het jongerencentrum op een andere plek in het sportcomplex gerealiseerd zou kunnen worden, in combinatie met de huidige ingang. Door dit alternatief wordt minder hinder verwacht van zowel gebruikers als bebouwing. Hiermee verdween de angel uit de bedenkingen. Daarom keurt de provincie nu het bestemmingsplan 'Maarssenbroek Woongebied' goed, met uitzondering van de oorspronkelijke vestigingsplaats van het jongerencentrum. Deze beslissing ligt in het verlengde van het advies van de Provinciale Planologische Commissie.

Voor nadere informatie: Marja van Buuren, 030 - 258 3207 of marja.van.buuren@provincie-utrecht.nl

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie