Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws Provincie Noord-Holland

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Waarnemend burgemeester Limmen
John Appel en Heddy Honigman krijgen opdracht voor provinciale documentaire film 2000
Print persberichtPersbericht, 12 december 2000

Waarnemend burgemeester Limmen
De heer H. van 't Kaar is door prof. dr. J.A. van Kemenade, commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, met ingang van 1 januari 2001 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Limmen. Het burgemeesterschap kwam vacant na de benoeming van de heer E.J.Th.M. Huisman tot burgemeester van Harenkarspel.
Aangezien de gemeente Limmen verwikkeld is in een fusieproces met de gemeenten Castricum en Akersloot is besloten een waarnemend burgemeester te benoemen. Van de kant van de gemeenteraad van Limmen is gepleit voor het benoemen van een fulltime waarnemend burgemeester. De commissaris van de Koningin heeft deze wens onderschreven.
In goed overleg met de loco-burgemeester en de fractievoorzitters heeft de commissaris van de Koningin besloten de heer Van 't Kaar te benoemen. De heer Van 't Kaar was van 1 juli 1983 tot 1 april 1994 burgemeester van Schermer. Ook is hij waarnemend burgemeester geweest in de gemeente Limmen van 1 december 1989 tot 1 oktober 1990 en waarnemend burgemeester in de gemeente Wieringermeer van 26 oktober 1992 tot 1 april 1994.

Print persbericht


Persbericht 12 december 2000

John Appel en Heddy Honigman krijgen opdracht voor provinciale documentaire film 2000
John Appel en Heddy Honigman gaan in opdracht van de provincie Noord-Holland een documentaire film maken. Onder de titel "Groeten van de Afsluitdijk" maakt het tweetal een filmportret van Jan Conijn. De film is naar verwachting medio 2001 klaar.

Jan Conijn groeide op met de souvenirwinkel van zijn vader. Inmiddels is hijzelf al bijna vijftig jaar verkoper van ansichtkaarten en souvenirs in het Monument op de Afsluitdijk, de toren van Dudok. Binnenkort stopt Jan Conijn ermee. Er komen nieuwe mensen in de toren, de familietraditie wordt niet voortgezet. De adviescommissie film bestond uit: Ally Derks, directeur International Documentary Festival Amsterdam, Hedda van Gennep, documentairemaakster en John Leerdam, algemeen directeur Cosmic Theater. 17 filmers hebben een voorstel ingediend.

Drie fotografen krijgen de opdracht documentaire fotografie 2000 Caroline Coehorst uit Haarlem krijgt de opdracht voor "Land in Zicht, de Kennemerlanden". Zij maakt een serie foto's over de waarnemingen en opvattingen van bewoners over de natuur. Andrea Stultiëns uit Tilburg krijgt de opdracht voor "Kreileroord". Zij zal een serie maken waarvan de individuele foto's los van elkaar te bekijken zijn en tevens als serie het verhaal van Kreileroord vertellen. Hans Scholten uit Amsterdam krijgt een vrije opdracht. Hij is gefascineerd door ongedefinieerde gebieden. Bijvoorbeeld kleine gebieden die een groot avontuur in zich verborgen houden, omdat ze op dit moment nog geen bestemming hebben. De adviescommissie fotografie bestond uit Els Barents, directeur huis Marseille, Wout Berger en Sanne Peper, beiden fotografen. De foto-opdrachten zijn eind 2001 gereed.

Inlichtingen voor anderen: Rikie van de Pols, afdeling ZWC, tel. (023) 514 36 24

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie