Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Preventie dierziekten op Internet

Datum nieuwsfeit: 12-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Preventie dierziekten op Internet

Webbericht

Eind 1997 heeft het Praktijkonderzoek Veehouderij samen met de Gezondheidsdienst voor Dieren een driejarig project gestart waarbij de melkvee praktijkcentra gebruikt zijn als voorbeeldbedrijf voor de aanpak van besmettelijke dierziekten. Het project heeft zich gericht op IBR, BVD, paratbc, Salmonella, Leptospirose en Streptococcus agalactiae. Een viertal hoofdmaatregelen om in- en versleep van ziektekiemen tegen te gaan is gedefinieerd en uitgedragen.

Rond elk praktijkcentrum is een begeleidingscommissie ingesteld waarin tevens aandacht besteed is aan een planmatige aanpak van bedrijfsgebonden ziekten. Op 12 december hebben verschillende deelnemers hun ervaringen met dit project ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie