Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internetbeurs voor de consument Internet@home in Ahoy

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rotterdam, 11 februari 2000

 
INTERNET@HOME, eerste internetbeurs voor de consument
Internet thuis, thuis op het internet

Van 8 t/m 10 december 2000 vormt Ahoy’ Rotterdam voor het eerst het decor voor de grootste internetsite van Nederland. Drie dagen lang kan de aankomende en beginnende internetgebruiker zich laten informeren, abonneren en artikelen aanschaffen voor de diverse toepassingen op het internet. Door middel van themastraten, zoals www.winkelen loopt de bezoeker als het ware over de virtuele elektronische snelweg, waar hij of zij kennismaakt met de wereld achter het internet. Op deze snelweg vindt hij of zij diverse aanbieders, zoals apparatuur- en programmatuurleveranciers, telecombedrijven, internetproviders, traditionele media (RTV), dienstverleners (banken, verzekeraars e.d.) en andere aanbieders, zoals internetwinkels. Tijdens het evenement worden tevens voor de bezoeker diverse workshops, demonstraties en trainingen gegeven.

Bijna alle gebruikers (ruim 84%) van het internet geven aan onvoldoende kennis te hebben over de vele mogelijkheden van het net. De familiebeurs Internet@home speelt in op deze specifieke informatiebehoefte, die leeft bij de consument en probeert de toegangsdrempel te verlagen. De beurs geeft antwoord op alle vragen omtrent techniek en gebruik.

Het ligt in de bedoeling de beurs jaarlijks terug te laten komen.

 
 
Afdeling Communicatie Ahoy' Rotterdam

 

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie