Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NHG-Congres: spoedeisende hulverlening in huisartspraktijk

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NHG-Congres 2000

23 juni 2000

Spoedeisende hulverlening in de huisartspraktijk

vrijdag 8 december 2000
Nederlands Congres Gebouw te Den Haag

Wanneer zich een spoedgeval aandient, wordt een gevarieerd appèl gedaan op uw vele vaardigheden als huisarts. U moet creatief en slagvaardig inspelen op wat het moment vraagt. Spoedeisende hulpverlening is dus een interessant en uitdagend onderdeel van uw vak, maar een onderdeel dat in toenemende mate aan de neus van de huisarts voorbij dreigt te gaan. Patiënten gaan rechtstreeks naar de afdeling Spoedeisende Hulp in het ziekenhuis en worden daar direct geholpen. Of u wordt gevraagd 'ook nog even te komen kijken', als de ambulance al onderweg is. En soms wordt u maar ternauwernood geïnformeerd over wat er met uw patiënten is gebeurd. Sommige huisartsen zullen dit niet zo erg vinden. Zij menen dat hun werkbelasting al wel zwaar genoeg is, zeker tijdens de diensten. Maar hierdoor dreigt een interessant onderdeel van het vak verloren te gaan. En ook uit het oogpunt van ?kwaliteit van zorg' is het van groot belang dat huisartsen hun aandeel in de spoedeisende hulpverlening behouden.
Dan is het natuurlijk wel zaak ervoor te waken dat u het niet nog drukker krijgt! Daartoe zijn randvoorwaarden nodig, die tijdens het NHG-Congres 2000 uitgebreid aan de orde komen bij het thema 'de organisatie'. Bovendien komen er vaardigheidstrainingen, demonstraties en workshops rond bijvoorbeeld de benauwde, bewusteloze en suïcidale patiënt.
Het congres wil u sterken om met nieuw elan de spoedeisende hulpverlening (weer) op te pakken. In september zal het gehele programma aan u worden toegezonden, maar noteer de datum nu alvast in uw agenda!

© copyright NHG 2000 home . index . email/adres . Artsennet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie