Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verschillende spraakprothesen onderzocht

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Verschillende spraakprothesen onderzocht

Bij sommige patiënten met een kwaadaardige aandoening van het strottenhoofd moet het gehele strottenhoofd, inclusief de stembanden, in zijn geheel worden verwijderd. Om weer te kunnen spreken zijn er verschillende vormen van spraakrevalidatie beschikbaar, waarvan slokdarmspraak met behulp van ventielprothesen (tracheo-oesofageale shunt spraak) de meest gebruikte methode is. De ventielprothesen zijn over het algemeen gemaakt van siliconenrubber. Dit materiaal wordt goed door het lichaam geaccepteerd, maar raakt snel overgroeid door bacteriën, schimmels en gisten uit de mondholte. Na verloop van tijd vormen deze micro-organismen een biofilm op met name het klepmechanisme van de prothese. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie