Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening van Paleisgeheimen zonder Asantehene

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KON. INSTITUUT VOOR DE TROPEN

Koninklijke opening van Paleisgeheimen zonder Asantehene

De Asantehene, de Ashantikoning van Ghana, Otumfuo Osei Tutu II, heeft op het allerlaatste moment zijn bezoek aan het Kindermuseum moeten annuleren. Drie Paramount Chiefs en leden van de hofhouding van Otumfuo Osei Tutu II, zullen in zijn naam de tentoonstelling Paleisgeheimen in het Kindermuseum van het KIT/Tropenmuseum openen.

De verkiezingen in Ghana van afgelopen vrijdag hebben niet zoals verwacht één overtuigende winnaar opgeleverd. Deze situatie heeft tot veel onrust in het land geleid. Tijdens deze periode van onzekerheid heeft de koning tot taak de rust onder zijn volk te bewaren.

Het Kindermuseum verwelkomt nu een delegatie van zes Ashanti. Otumfuo Osei Tutu II heeft Nana Wiafe Akenten III, de Paramount Chief van Offinso, aangewezen als zijn officiële vertegenwoordiger, die in naam van de Asantehene de openingshandeling zal verrichten.

De officiële opening vindt plaats op donderdagochtend 14 december 2000 tussen 10.30 uur en 12.30 uur in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in aanwezigheid van dit koninklijke gezelschap.

Op woensdagmiddag 13 december tussen 15.45 uur en 17.30 uur is er een speciale persopening georganiseerd.

Voor meer informatie:
Fieke Sluijs 020 5688 697
(f.sluijs@kit.nl)

PALEISGEHEIMEN is een tentoonstelling over het Ashantikoninkrijk in Ghana voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Het Kindermuseum is verbouwd tot een Ashantipaleis, met ontvangstkamers, schatkamers, geheime kamers, een binnenhof, een koninklijke garderobe en een trommelkamer met de koninklijke drumorkesten. Het paleis is ingericht met veelzeggende collectie: spreekstaven, koninklijke gewaden en sieraden, schilderijen, clanstaven, spreektrommels en zetels. In het Kindermuseum brengen de kinderen, onder begeleiding van - deels Ghanese - medewerkers, de tentoonstelling zingend, dansend, musicerend en vertellend tot leven. Kinderen worden gaandeweg een programma van vijf kwartier steeds meer deel van de tentoonstelling. Aan het eind van elk programma worden de ouders (en andere twaalfplussers en zesminners) koninklijk ontvangen op het binnenhof van het paleis. De komst van de Asantehene en zijn gevolg vormt een bekroning op de twee jaar intensieve voorbereiding die voorafgaat aan de opening van deze veelzijdige tentoonstelling.

12 dec 00 20:22

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie