Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 13-12-2000 3e persbericht 13 december 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Containers vallen van vrachtauto, twee gewonden Twee fietsers zijn woensdagmiddag om 15.10 uur gewond geraakt door twee containers die van een vrachtauto vielen. Het ongeval gebeurde in de bocht van de Winston Churchilllaan naar de Huizingalaan. Een vrachtauto, bestuurd door een 33-jarige man uit Beek en Donk reed vanuit de 1e Lieven de Keylaan linksaf de Huizingalaan op. In de bocht naar links vielen twee van de ongeveer negen containers waarmee hij geladen was van de wagen. De containers waren geladen met puin. De containers raakten een 43-jarige Eindhovense vrouw en haar achtjarige dochter. Zij stonden met hun fietsen te wachten voor het rode licht. Een vriendinnetje van de dochter dat bij hen stond werd niet geraakt. Zij wilden de Huizingalaan oversteken in de richting van de 1e Lieven de Keylaan. Het meisje kwam onder een van de containers. Omstanders konden de container, die ongeveer 1x3x1 meter was, optillen en het kind er onderuit halen. Moeder en dochter zijn naar het Catharinaziekenhuis gebracht. Het kind had een flinke verwonding aan het hoofd. Het is in het ziekenhuis opgenomen. De moeder kon na behandeling naar huis. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het verliezen van de containers.

Eindhoven: Man gewond door messteek
Een 40-jarige Eindhovenaar is woensdagavond rond 19.20 uur gewond geraakt tijdens een echtelijke ruzie in hun woning aan de Herzenbroekenweg. Zijn 21-jarige echtgenote stak hem met een mes in het bovenbeen. Zij raakte een slagader. De vrouw is aangehouden. Eerder op de dag was de man al aangehouden omdat hij zijn vrouw met woorden bedreigde. Hij is toen naar het politiebureau gebracht en daar gehoord. Na verhoor mocht hij weer weg. Hij is toen naar de woning gegaan en daar is de ruzie ontstaan waarbij gestoken is. Er zijn al langere tijd relatieproblemen. De man is in het ziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Snelheidscontroles


- Tussen 11.20 en 13.40 uur is op de Hastelweg een radarcontrole gehouden. Van de 1530 bestuurders reden er 48 te hard. De topper was 71 km/u.


- Op de Zeelsterstraat is woensdag tussen 13.50 en 15.15 uur op snelheid gecontroleerd. Er passeerden 350 voertuigen. Negen bestuurders reden te snel. De hoogste snelheid was 64 km/u. Op beide plaatsen is 50 toegestaan.

Helmond: Man met wapen
Woensdagmiddag is onderzoek gedaan in een woning aan de Primulastraat. Bij de politie was bekend dat in de woning een pistool zou liggen. De 41-jarige bewoner zei geen vuurwapen in zijn bezit te hebben maar een kleine zoektocht door de woning leverde een pistool met zeven patronen op. De man is aangehouden en het pistool is in beslag genomen. De man is na verhoor weer naar huis gestuurd.

Helmond: Verdachten met gestolen creditcard aangehouden Bij een tankstation aan de Europaweg zijn woensdag om 17.10 uur een 50-jarige Helmonder en een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij hadden bij het benzinestation getankt en betaald met een gestolen creditcard. De creditcard was al in oktober gestolen. Er zou al vaker met de creditcard betaald zijn. De twee verdachten zijn ingesloten.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Brem is woensdag tussen 10.45 en 13.00 uur een grijze Mercedes Benz met het kenteken HJ-GS-05 gestolen.

Deurne: Hond dood bij aanrijding, bromfietster licht gewond Een overstekende hond is woensdag om 18.15 uur op de Heitrak door een personenauto aangereden. De hond was eerder thuis in paniek weggelopen na een donderslag. Door de botsing werd de hond op het fietspad geslingerd. Daar bleef hij liggen. Een 16-jarig meisje uit Deurne die met haar bromfiets over het fietspad reed, zag de hond door de duisternis niet liggen en reed over het beest. Zij viel en schaafde haar knie. De hond, een Mechelse herder, was dood. Het meisje hoefde niet behandeld te worden aan haar verwonding. De auto werd bestuurd door een 65-jarige man uit Deurne.

Aarle Rixtel: Bezoekers winkel zaaien verwarring en stelen geld Drie vrouwen en drie mannen hebben dinsdagavond rond 18.40 uur in een winkel aan de Dorpsstraat het personeel zo bezig gehouden dat een van hen in het kantoor de kluis kon openen en ongeveer fl. 20.000,= kon stelen. De zes personen verspreidden zich bij binnenkomst in de winkel en hielden de personeelsleden bezig met vragen. De eigenaar van de winkel is nadat ze de winkel verlieten achter hen aangegaan. Hij kreeg echter van een van de mannen een vuistslag in het gezicht. Het zestal verdween met een Volvo type 740. Later bemerkten ze de diefstal. De kluissleutel hadden de dieven in het kantoor gevonden.

Geldrop: Verkeerscontrole A67 met behulp van de Catch Ken Woensdagochtend tussen 10.00 en 15.45 uur heeft de Politie Brabant Zuid-Oost in samenwerking met het Korps Landelijke Politiediensten en de Motorrijtuigenbelastingdienst voor de tweede keer deze maand een verkeerscontrole gehouden op de A67 tussen Venlo en Eindhoven. Beide zijden van het wegvak werden gecontroleerd ter hoogte van de afslag Leenderheide. De Catch Ken (videocamera die voorbijkomende kentekens scant en deze meteen via een computer controleert op onregelmatigheden) controleerde 4.000 kentekenplaten. Hiervan bleek één kenteken reeds vervallen te zijn, één kenteken geschorst te zijn en een derde kenteken gaf aan dat het voertuig gekeurd moest worden. Verder zijn elf processen-verbaal opgemaakt voor onder andere het niet dragen van de gordel, het niet verzekerd zijn, het ontbreken van een geldige APK-keuring, het ontbreken van een goede kentekenplaat op de aanhangwagen en het rijden zonder rijbewijs.

Netersel: Autoinbraken
In de nacht van dinsdag op woensdag is in zes autos die op het Beemke stonden geparkeerd ingebroken. Uit de autos verdwenen geluidsapparatuur, gsm en geld.

Valkenswaard: Verdachten verduistering aangehouden Woensdagmorgen zijn in Waalre en Best een 36-jarige Waalrenaar en een 34-jarige man uit Best aangehouden. Zij worden er van verdacht dat zij bij verschillende bedrijven in de regio goederen huurden en bestelden. De spullen werden vervolgens niet afgerekend en verdwenen. Het ging om shovels, compressoren en bouwmaterialen. Een week geleden was al een 27-jarige Veldhovenaar aangehouden. Er is een shovel terug gevonden. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Verdachten inbraken aangehouden
De politie van Valkenswaard heeft met de aanhouding van vier mannen van 19, 23, 27 en 32 jaar oud uit Sweikhuizen, Luik en Born een aantal zaken in de regio opgelost. De vier personen zouden in november op verschillende plaatsen in zuidoost Brabant ingebroken hebben in horecabedrijven. Daarbij werden gokkasten en spaarkassen leeggehaald. De verdachten bekenden een aantal zaken maar mogelijk komen ze in aanmerking voor meer inbraken.

Veldhoven: Zakkenrollerij
Woensdag tussen 14.45 en 15.15 uur is in het Citycentrum de portemonnee gerold van een 45-jarige Veldhovense vrouw. Zij was aan het winkelen en miste bij de kassa van een supermarkt haar portemonnee met fl. 525,= en pasjes.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Woensdag is tussen 17.50 en 19.20 uur op de Oude Kerkstraat een snelheidcontrole gehouden. Van de 823 gecontroleerde voertuigen reden er 18 te hard. De snelste reed 67 km/u. De maximumsnelheid is daar 50 km/u.

Veldhoven: Inbraak in woning
Woensdag is ingebroken in een woning aan de Biezenkuilen. Aan de achterzijde van de woning is een raam opengebroken. Er zijn een fotocamera en een videocamera weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...