Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 13-12-2000 3e persbericht 13 december 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Containers vallen van vrachtauto, twee gewonden Twee fietsers zijn woensdagmiddag om 15.10 uur gewond geraakt door twee containers die van een vrachtauto vielen. Het ongeval gebeurde in de bocht van de Winston Churchilllaan naar de Huizingalaan. Een vrachtauto, bestuurd door een 33-jarige man uit Beek en Donk reed vanuit de 1e Lieven de Keylaan linksaf de Huizingalaan op. In de bocht naar links vielen twee van de ongeveer negen containers waarmee hij geladen was van de wagen. De containers waren geladen met puin. De containers raakten een 43-jarige Eindhovense vrouw en haar achtjarige dochter. Zij stonden met hun fietsen te wachten voor het rode licht. Een vriendinnetje van de dochter dat bij hen stond werd niet geraakt. Zij wilden de Huizingalaan oversteken in de richting van de 1e Lieven de Keylaan. Het meisje kwam onder een van de containers. Omstanders konden de container, die ongeveer 1x3x1 meter was, optillen en het kind er onderuit halen. Moeder en dochter zijn naar het Catharinaziekenhuis gebracht. Het kind had een flinke verwonding aan het hoofd. Het is in het ziekenhuis opgenomen. De moeder kon na behandeling naar huis. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het verliezen van de containers.

Eindhoven: Man gewond door messteek
Een 40-jarige Eindhovenaar is woensdagavond rond 19.20 uur gewond geraakt tijdens een echtelijke ruzie in hun woning aan de Herzenbroekenweg. Zijn 21-jarige echtgenote stak hem met een mes in het bovenbeen. Zij raakte een slagader. De vrouw is aangehouden. Eerder op de dag was de man al aangehouden omdat hij zijn vrouw met woorden bedreigde. Hij is toen naar het politiebureau gebracht en daar gehoord. Na verhoor mocht hij weer weg. Hij is toen naar de woning gegaan en daar is de ruzie ontstaan waarbij gestoken is. Er zijn al langere tijd relatieproblemen. De man is in het ziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Snelheidscontroles


- Tussen 11.20 en 13.40 uur is op de Hastelweg een radarcontrole gehouden. Van de 1530 bestuurders reden er 48 te hard. De topper was 71 km/u.


- Op de Zeelsterstraat is woensdag tussen 13.50 en 15.15 uur op snelheid gecontroleerd. Er passeerden 350 voertuigen. Negen bestuurders reden te snel. De hoogste snelheid was 64 km/u. Op beide plaatsen is 50 toegestaan.

Helmond: Man met wapen
Woensdagmiddag is onderzoek gedaan in een woning aan de Primulastraat. Bij de politie was bekend dat in de woning een pistool zou liggen. De 41-jarige bewoner zei geen vuurwapen in zijn bezit te hebben maar een kleine zoektocht door de woning leverde een pistool met zeven patronen op. De man is aangehouden en het pistool is in beslag genomen. De man is na verhoor weer naar huis gestuurd.

Helmond: Verdachten met gestolen creditcard aangehouden Bij een tankstation aan de Europaweg zijn woensdag om 17.10 uur een 50-jarige Helmonder en een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij hadden bij het benzinestation getankt en betaald met een gestolen creditcard. De creditcard was al in oktober gestolen. Er zou al vaker met de creditcard betaald zijn. De twee verdachten zijn ingesloten.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Brem is woensdag tussen 10.45 en 13.00 uur een grijze Mercedes Benz met het kenteken HJ-GS-05 gestolen.

Deurne: Hond dood bij aanrijding, bromfietster licht gewond Een overstekende hond is woensdag om 18.15 uur op de Heitrak door een personenauto aangereden. De hond was eerder thuis in paniek weggelopen na een donderslag. Door de botsing werd de hond op het fietspad geslingerd. Daar bleef hij liggen. Een 16-jarig meisje uit Deurne die met haar bromfiets over het fietspad reed, zag de hond door de duisternis niet liggen en reed over het beest. Zij viel en schaafde haar knie. De hond, een Mechelse herder, was dood. Het meisje hoefde niet behandeld te worden aan haar verwonding. De auto werd bestuurd door een 65-jarige man uit Deurne.

Aarle Rixtel: Bezoekers winkel zaaien verwarring en stelen geld Drie vrouwen en drie mannen hebben dinsdagavond rond 18.40 uur in een winkel aan de Dorpsstraat het personeel zo bezig gehouden dat een van hen in het kantoor de kluis kon openen en ongeveer fl. 20.000,= kon stelen. De zes personen verspreidden zich bij binnenkomst in de winkel en hielden de personeelsleden bezig met vragen. De eigenaar van de winkel is nadat ze de winkel verlieten achter hen aangegaan. Hij kreeg echter van een van de mannen een vuistslag in het gezicht. Het zestal verdween met een Volvo type 740. Later bemerkten ze de diefstal. De kluissleutel hadden de dieven in het kantoor gevonden.

Geldrop: Verkeerscontrole A67 met behulp van de Catch Ken Woensdagochtend tussen 10.00 en 15.45 uur heeft de Politie Brabant Zuid-Oost in samenwerking met het Korps Landelijke Politiediensten en de Motorrijtuigenbelastingdienst voor de tweede keer deze maand een verkeerscontrole gehouden op de A67 tussen Venlo en Eindhoven. Beide zijden van het wegvak werden gecontroleerd ter hoogte van de afslag Leenderheide. De Catch Ken (videocamera die voorbijkomende kentekens scant en deze meteen via een computer controleert op onregelmatigheden) controleerde 4.000 kentekenplaten. Hiervan bleek één kenteken reeds vervallen te zijn, één kenteken geschorst te zijn en een derde kenteken gaf aan dat het voertuig gekeurd moest worden. Verder zijn elf processen-verbaal opgemaakt voor onder andere het niet dragen van de gordel, het niet verzekerd zijn, het ontbreken van een geldige APK-keuring, het ontbreken van een goede kentekenplaat op de aanhangwagen en het rijden zonder rijbewijs.

Netersel: Autoinbraken
In de nacht van dinsdag op woensdag is in zes autos die op het Beemke stonden geparkeerd ingebroken. Uit de autos verdwenen geluidsapparatuur, gsm en geld.

Valkenswaard: Verdachten verduistering aangehouden Woensdagmorgen zijn in Waalre en Best een 36-jarige Waalrenaar en een 34-jarige man uit Best aangehouden. Zij worden er van verdacht dat zij bij verschillende bedrijven in de regio goederen huurden en bestelden. De spullen werden vervolgens niet afgerekend en verdwenen. Het ging om shovels, compressoren en bouwmaterialen. Een week geleden was al een 27-jarige Veldhovenaar aangehouden. Er is een shovel terug gevonden. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Verdachten inbraken aangehouden
De politie van Valkenswaard heeft met de aanhouding van vier mannen van 19, 23, 27 en 32 jaar oud uit Sweikhuizen, Luik en Born een aantal zaken in de regio opgelost. De vier personen zouden in november op verschillende plaatsen in zuidoost Brabant ingebroken hebben in horecabedrijven. Daarbij werden gokkasten en spaarkassen leeggehaald. De verdachten bekenden een aantal zaken maar mogelijk komen ze in aanmerking voor meer inbraken.

Veldhoven: Zakkenrollerij
Woensdag tussen 14.45 en 15.15 uur is in het Citycentrum de portemonnee gerold van een 45-jarige Veldhovense vrouw. Zij was aan het winkelen en miste bij de kassa van een supermarkt haar portemonnee met fl. 525,= en pasjes.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Woensdag is tussen 17.50 en 19.20 uur op de Oude Kerkstraat een snelheidcontrole gehouden. Van de 823 gecontroleerde voertuigen reden er 18 te hard. De snelste reed 67 km/u. De maximumsnelheid is daar 50 km/u.

Veldhoven: Inbraak in woning
Woensdag is ingebroken in een woning aan de Biezenkuilen. Aan de achterzijde van de woning is een raam opengebroken. Er zijn een fotocamera en een videocamera weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie