Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aankondiging snelheidscontroles Fryse dijken

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 8-12-2000
Fryske Diken
Aankondiging snelheidscontroles en resultaten

Fryske diken: aankondiging controles
Woensdag 13 december wordt gecontroleerd door de radarwaarnemers van het Bureau Verkeershandhaving Fryske diken tussen Marssum en Beetgumermolen, donderdag 14 december tussen Oldeholtpade en de Rijksweg 32 en een dag later tussen Sneek en Dearsum. Ook elders in de provincie Fryslân zal in die week worden gecontroleerd op snelheid. Tevens zal op vrijdag 22 december s ochtends intensief worden gecontroleerd in Stiens en de omgeving van Stiens door het Bureau Verkeershandhaving Fryske diken en het district Noordoost van de politie Friesland op gordel, helm, rood licht, snelheid en alcohol. De controles vinden plaats met opvallende voertuigen, een onopvallende motor, de lasergun en radarwagens. In totaal zullen circa 15 medewerkers van de politie Friesland die ochtend in en rond Stiens controleren op de zojuist genoemde items

Fryske diken: resulaten
Van maandag 27 november tot en met zondag 3 december hebben 40.131 voertuigen de radarwagens van het verkeersveiligheidsproject Fryske diken gepasseerd. 94,9 % van de gecontroleerde weggebruikers hield zich keurig aan de geldende snelheid. De snelste overtreder buiten de bebouwde kom reed tussen Buitenpost Provinciegrens. Hier werd een snelheid geregistreerd van 131 km. Een overschrijding van 51 km per uur.

Hoogste snelheden binnen de bebouwde kom
Binnen de bebouwde kom werd in Heerenveen door een automobilist op Het Meer 100 km gereden, een overschrijding 50 km. In Drachten, op de Noorderdwarsvaart, werd 97 km per uur geregistreerd, een overschrijding van 47 km. In Leeuwarden werd in de genoemde periode, op de Aldlansdyk, door een automobilist 87 km gereden, een overschrijding van 37 km van de daar geldende snelheid.

Overige controles
In genoemde periode werden tussen Damwoude en Zwaagwesteinde, tijdens een controle, 848 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Van de gecontroleerde voertuigen reden 10 te snel, een overtredingsperscentage derhalve van 1,2%. Tussen Lemmer en Sondel werden 761 voertuigen gecontroleerd, 0 reden te snel, een overtredingspercentage derhalve van 0%. Andere controles, met steeds vermeld de lokatie, het aantal passerende voertuigen, het aantal overtreders en het overtredingspercentage, zijn: Buitenpost provinciegrens: 1318, 101, 7,7%; Dearsum Sneek: 2479, 70, 2,8%; afslag Oldeberkoop afslag Oldeholtpade: 1020, 115, 11,3%; Sneek bebouwde kom Jutryp: 1140, 34, 3%; Drachten Noorderdwarsvaart: 400, 61, 15,3%; Drachten Lauwers: 390, 28, 7,2%; Drachten Zuiderdwarstvaart: 310, 2, 0,6%. Binnen de bebouwde kommen van Leeuwarden en Heerenveen zijn in genoemde periode geen controles met de radarwagens uitgevoerd.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie