Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prof. Spreeuwenberg decaan Gezondheidswetenschappen RUL

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit Maastricht
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Maastricht

Communicatie

Persbericht 12 december 2000

Prof. dr C. Spreeuwenberg benoemd tot decaan Gezondheidswetenschappen

Prof.dr. Cor Spreeuwenberg is per 1 januari 2001 aangesteld als nieuwe decaan van de Faculteit der Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Maastricht (UM). Spreeuwenberg is thans hoogleraar Eerste- en tweedelijns zorg voor chronisch zieke patiënten en voorzitter van het cluster Zorgwetenschappen binnen de faculteit.

De nieuwe decaan volgt prof. dr. Hans Maarse op, die de afgelopen vijf jaar de leiding over de faculteit had. Maarse keert terug als hoogleraar Beleidswetenschap in de capaciteitsgroep Beleid, Economie en organisatie van de Zorg (BEOZ).

Prof. Spreeuwenberg (1944) was na zijn studie geneeskunde 20 jaar (tot 1993) huisarts in Emmen. In 1981 promoveerde hij op het proefschrift Huisarts en Stervenshulp, waarna hij in allerlei commissies en besturen op het gebied van de inhoud en de organisatie van de gezondheidszorg en het gezondheidszorgonderzoek zitting nam. Naast zijn functie als huisarts was hij van 1983 tot 1987 hoogleraar huisartsgeneeskunde aan de Vrije Universiteit en van 1987 tot 1997 hoofdredacteur van het tijdschrift Medisch Contact. In 1994 werd Spreeuwenberg aan de UM benoemd tot bijzonder hoogleraar Integratie geneeskundige zorg tussen de eerste en tweede lijn voor chronisch zieke patiënten. In 1997 kreeg hij een fulltime aanstelling; aanvankelijk als adviseur van de decaan van de Faculteit der Gezondheidswetenschappen met als opdracht een nieuwe afstudeerrichting Zorgwetenschappen op te zetten. In 2000 is de bijzondere leerstoel omgezet in een gewone leerstoel binnen de FdGW.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie