Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

WRA geeft 1000 Amsterdammers nieuwe startkans arbeidsmarkt

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

WRA GROEP

WRA geeft duizend Amsterdammers nieuwe startkans op arbeidsmar

PERSBERICHT

WRA geeft duizend Amsterdammers nieuwe startkans op arbeidsmarkt

Amsterdam, 13 december 2000 - Langdurig werklozen in Amsterdam krijgen een nieuwe kans op de arbeidsmarkt. De WRA Groep, onder meer uitvoerder van de Wet Sociale Werkvoorziening in de gemeente, gaat jaarlijks duizend zeer moeilijk plaatsbare werklozen ondersteunen met scholing en het opdoen van werkervaring.

Dat heeft algemeen directeur Piek Dek vandaag bekendgemaakt bij de presentatie van het boek 'Onbeperkt inzetbaar', over 135 jaar sociale werkvoorziening in Amsterdam. ,,Wij krijgen mensen aan het werk die nergens elders aan de slag komen', aldus Dek.

De WRA Groep, die vooral gehandicapte Amsterdammers werk biedt, heeft het afgelopen jaar succesvol geëxperimenteerd met de begeleiding van nieuwe categorieën kansarme werkzoekenden. Ze wil komend jaar aan 500 van hen een plaats bieden waar ze zich gemiddeld een halfjaar voorbereiden op de stap naar de reguliere arbeidsmarkt. In die tijd doen ze werkervaring op, krijgen ze scholing, kunnen ze achterhalen wat voor werk ze willen en welke extra vaardigheden eventueel nodig zijn.

Nog een jaar later, in 2002, wil de WRA duizend niet-gehandicapte werkzoekenden een goede kans op een baan kan geven.

De WRA Groep werkt samen met onder meer Maatwerk, de gemeentelijke dienst die moeilijk plaatsbare werklozen helpt aan de slag te komen. Om hen optimaal te begeleiden heeft de WRA Groep zojuist een Reïntegratiebedrijf opgericht. Dit biedt keuze uit een groot aantal soorten werk, scholing, training en intensieve, deskundige ondersteuning om te leren werken en werkend te leren in een beschermde omgeving.
Recente successen van de WRA Groep - onder meer met daklozen - leren dat alleen een baan aanbieden niet volstaat om de moeilijkste categorieën werkzoekenden de reguliere arbeidsmarkt op te helpen. Zeer individuele begeleiding, ook buiten de directe werksfeer, is een basisvoorwaarde.

Werkzoekenden met geringe kansen op de arbeidsmarkt aan een zinvolle en passende, al dan niet aangepaste arbeidsplaats helpen is het specialisme van de WRA Groep. Al jarenlang heeft zij Amsterdammers met een verstandelijke of lichamelijke arbeidshandicap in dienst - met 2.700 nu meer dan ooit tevoren. Zij werken als gedetacheerden bij externe opdrachtgevers, of binnen de eigen bedrijven van de Groep. De enorme en unieke ervaring van de WRA Groep met het ontwikkelen van deze mensen, die daardoor het maximale uit zichzelf kunnen halen, komt nu dus ook beschikbaar voor andere Amsterdammers.

De nieuwe koers van de Groep is een uitvloeisel van een strategie die zowel sociale als commerciële doelen centraal stelt. Mede hierdoor heeft de WRA het verschil tussen kosten en inkomsten de afgelopen zes jaar met 25 miljoen gulden verkleind. Directeur Dek verwacht dat de Groep, voortgekomen uit de fusie van zeven instellingen in 1996, komend jaar voor het eerst sinds tien jaar geen financiële steun van de gemeente Amsterdam nodig heeft.

Nadere informatie:
Jan Tiggelaar, hoofd communicatie,
telefoon 020 - 504 07 45
fax 020 - 504 07 49
e-mail (jant@wra.nl)

13 dec 00 11:35

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie